Antena 3 CNN Politică Legea A.N.I. a fost adoptată în Senat

Legea A.N.I. a fost adoptată în Senat

Legea A.N.I. a fost adoptată în Senat
09 Mai 2007   •   11:37

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Senatorii au votat în unanimitate legea, cu 103 voturi ?pentru?. La şedinţă au participat, pe lângă ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, şi ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Comisia juridică şi cea pentru drepturile omului din Senat au adoptat luni un raport favorabil la Legea ANI, după ce au operat câteva schimbări.

Una dintre cele mai importante modificări - averea ilicită: partea din avere care, în urma verificării, se dovedeşte a fi mai mare de 10.000 de euro, a fost adoptată. Senatorii au aprobat un amendament respins iniţial de comisii care prevede că preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi trezorierii sindicatelor au obligaţia declarării averilor.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, miercuri, după adoptarea Legii ANI de Senat, că Agenţia Naţională de Integritate va fi un instrument eficient, prin puterile de investigare, de sancţionare care i-au fost acordate de către Parlament şi prin garantarea independenţei ei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close