Antena 3 CNN Politică Legile Siguranţei Naţionale - adoptate tacit?

Legile Siguranţei Naţionale - adoptate tacit?

Legile Siguranţei Naţionale - adoptate tacit?
12 Apr 2007   •   16:47

Legile Siguranţei Naţionale promovate de PNL ar putea fi adoptate adoptate tacit. Şi asta din cauză că şedinţa comună a Comisiilor juridică şi de apărare din Camera Deputaţilor, unde urma să se dezbată pachetul de legi, a fost suspendată din lipsă de cvorum. Termenul de depunere a raportului expiră pe 19 aprilie. Proiectele, extrem de controversate, se plimbă de mai bine de un an între Palatul Cotroceni, Palatul Victoria şi cel al Parlamentului.

Deputaţii au aşteptat joi o oră întrunirea cvorumului necesar de lucru, timp în care s-au acuzat reciproc de faptul că se rezumă doar la a face declaraţii politice, în loc să asigure prezenţa necesară desfăşurării şedinţei. Deputatul PSD Eugen Bejinariu a părăsit sala înainte de suspendarea şedinţei. El a arătat că nu s-a dorit discutarea acestui pachet de legi, întrucât comisiile reunite se întâlnesc în fiecare joi, de trei săptămâni încoace, dar fără niciun rezultat.

Deputatul PD Daniel Buda a arătat că este vorba de o strategie pusă la cale de PNL şi PSD pentru a trece prin adoptare tacită acest pachet de legi. Deputatul PNL, George Scutaru a infirmat acuzaţiile PD. El arătat că deputaţii liberali nu au lipsit mai mult decât cei de la PD.

Deputatul PSD Florin Iordache spune, la rândul său, că acest pachet legislativ va trece tacit, întrucât raportul nu a fost elaborat. Consilierul premierului pe probleme de siguranţă Stejărel Olaru a precizat că Guvernul nu a putut să depună pachetul de legi privind siguranţa naţională la Parlament, din cauza refuzului CSAT de a-şi da avizul.

La şedinţa de joi au lipsit deputaţii UDMR, ai PC şi ai minorităţilor, din partea PRM fiind prezent doar deputatul Marcu Tudor.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close