Antena 3 CNN Politică Liberalii atacă ordonanța impozitării contractelor part-time. Orban: Guvernul caută să facă rost de bani

Liberalii atacă ordonanța impozitării contractelor part-time. Orban: Guvernul caută să facă rost de bani

Liberalii atacă ordonanța impozitării contractelor part-time. Orban: Guvernul caută să facă rost de bani
Sursa foto: Foto: Facebook/Ludovic Orban
24 Iul 2017   •   11:25

Liberalii sesizează Avocatul Poporului pentru a ridica excepție de neconstituționalitate cu privire la ordonanța adoptată de Executiv zilele trecute, prin care angajatorii sunt obligați să plătească CAS și CASS la nivelul salariului minim pentru salariații cu contracte part-time. Liderul liberal Ludovic Orban a făcut apel și la oameni de afaceri să atace în instanță noile măsuri fiscale.

„Prin adoptarea acestei ordonanțe partidul de guvernământ și-a demosntrat adevăratele intenții. Nu îi interesează ca angajatul să obțină venituri mai mari. Este evident că e o măsură care crește fiscalitatea pentru cei care angajează, pentru angajator, deoarce obligă plata contribuțiilor la nivelul salariului brut. Singura consecință a acestei măsuri va fi aceea că vor crește costurile companiilor cu angajații și este posibil ca foarte mulți să își piardă locurile de muncă, cei care lucrau part-time”, a declarat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban ordonante guvern
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close