Antena 3 CNN Politică Lider UDMR, declarație-șoc: Dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat

Lider UDMR, declarație-șoc: Dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat

Lider UDMR, declarație-șoc: Dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Oct 2016   •   15:44

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a criticat solicitarea PNL de modificare a Regulamentului Camerei, astfel încât votul privind cererile DNA să fie votate la vedere, Mate arătând că îi este silă când unii încearcă să fie mai demagogi decât ar trebui să fie cineva care este om politic şi ”dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat, pentru că aceasta înseamnă democraţie şi stat de drept”, potrivit News.ro.

”Ştiu că nu va suna foarte, cum să spun, popular, dar chiar mi-e silă când încercăm să fim mai demagogi decât ar trebui să fie cineva care este om politic. Deci acela care a scris, care a avut ideea ca votul să fie deschis, eu l-aş ruga – nu ştiu cine este colegul nostru care eventual este la Facultatea de Drept – să aducă persoanei care a redactat asemenea lucrare o Constituţie şi cursuri de drept pentru că a solicita în asemenea cazuri, când e vorba de persoană, un vot deschis e o aberaţie şi atentat la democraţie”, a spus Mate Andras. 

Reprezentantul UDMR a continuat spunând că în acest fel ar trebui să modifice şi Legea privind alegerea preşedintelui şi al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, să fie vot deschis şi obligatoriu, iar ”dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat, pentru că aceasta înseamnă democraţie şi stat de drept”. 

Solicitarea grupului PNL pentru procedură de urgenţă a fost respinsă la vot în Biroul permanent, care a decis repartizarea proiectului la Comisia de Regulament.

×
Subiecte în articol: UDMR votare strada spanzurat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close