Antena 3 CNN Politică Liderii sindicali, despre declaraţia lui Băsescu: "E o mare brambureală"

Liderii sindicali, despre declaraţia lui Băsescu: "E o mare brambureală"

Liderii sindicali, despre declaraţia lui Băsescu: "E o mare brambureală"
Sursa foto: vasile marica
27 Ian 2009   •   17:19

Liderii sindicali, prezenţi la discuţiile de marţi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe au declarat la finalul întâlnirii că nu sunt de acord cu măsura sugerată de preşedintele Traian Băsescu, ca guvernul să îngheţe salariile pe un termen de 6 luni. Mai mult, potrivit acestora, subiectul nici nu a apărut în discuţie în cadrul întâlnirilor din ultimile zile, întâlniri în care s-a discutat despre măsurile anti-criză şi bugetul pe 2009.
?Nu s-a discutat absolut nimic despre teza enunţată de preşedinte. Până în acest moment nu s-a discutat despre îngheţarea salariilor. În ultima vreme ni se aruncă pe masă nişte subiecte de dezbatere, în timp ce alţii discută despre cum va arăta cu adevărat bugetul.? a declarat Dumitru Costin, preşdeintele BNS. El a mai precizat că singurul punct discutate, legat de salarizare, este cel care vizează salarizarea în sectorul public, cu menţiunea unei posibilităţi de creştere a fondului de salarii cu 5%, reprezentând inflaţia estimată pentru anul în curs.
La rândul său, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a arătat că îngheţarea salariilor nu ar reprezenta soluţia pentru ieşirea din criză. ? La o negociere mai ales pe salariu, nu se pot face schimbări radicale în 24 de ore. Economic, criza în care ne aflăm este datorată unui consum scăzut, iar îngheţarea salariilor nu va duce la ieşirea din criză.?
Situaţia creată de preşedinte prin declaraţiile sale a fost caracterizată de preşedintele Sed Lex, Vasile Marica. ?Ca simplu cetăţean, nu ca preşedinte de sindicat, eu nu mai înţeleg nimic. Este o mare brambureală.? a spus acesta, într-o intervenţie la emisiunea La ordinea Zilei, de la Antena 3.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Hossu Vasile Marica dumitru costin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close