Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Regula e ca nimeni din primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul

Liviu Dragnea: Regula e ca nimeni din primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul

Liviu Dragnea: Regula e ca nimeni din primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul
Sursa foto: Foto: Facebook/ Liviu Dragnea
19 Mai 2017   •   14:42

Niciun funcționar din primării nu va avea salariu mai mare decât primarul, a declarat, vineri, la Bacău, președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, salariul minim al funcționarilor din primării va fi la nivelul salariului minim pe economie, iar cel maxim, la nivelul salariului viceprimarilor.

„O altă prevedere va fi modul în care vor fi salarizați funcționarii din primărie. O altă regulă impusă este ca nimeni din primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul, pentru că ar fi aberant. În nicio instituție nu se va mai întâmpla asta. Va fi o limită minimă, care este dată de salariul minim pe economie și limita maximă, care este dată de salariul viceprimarului.

În interiorul grilei de salarizare vor trebui să respecte ierarhizarea, adică nu poate avea un director un salariu mai mic decât un șef de birou, dar salariul directorului și al șefului de birou îl stabilește Consiliul Local, la propunerea primarului. De asemenea, vor avea 5% din fondul de salarii pentru bonificații, pentru a stimula performanța", a precizat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul social-democrat și-a manifestat susținerea față de creșterea salariilor primarilor. El a spus că "salariile primarilor ar trebui să fie și mai mari decât cele prevăzute în Legea salarizării", motivând că aleșii locali au o răspundere foarte mare.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea regula primarie salariu primar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close