Antena 3 CNN Politică Propunere neașteptată a șefului PSD. Dragnea vrea eliminarea imunității

Propunere neașteptată a șefului PSD. Dragnea vrea eliminarea imunității

Propunere neașteptată a șefului PSD. Dragnea vrea eliminarea imunității
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    20 Sep 2016   •   18:33

Președintele PSD Liviu Dragnea a venit marți cu o propunere neașteptată, după scandalul iscat în cazul Oprea. El a spus că vrea să fie ridicată imunitatea parlamentarilor.

"Nu mai comentez demult astfel de voturi, pentru că atât timp cât noi avem în Constituţie acea prevedere greşită din punctul meu de vedere - poate iniţial cei care au făcut Constituţia au gândit într-un fel, numai că evoluţia societăţii ne pune în situaţia în care presiunea care se pune pe deputaţi sau pe senatori e inimaginabilă şi îi pune pe aceşti oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul", a spus șeful PSD, Liviu Dragnea. 

El s-a pronunţat pentru eliminarea imunităţilor "pentru toată lumea", inclusiv pentru preşedinte. 

"Dacă vreodată în ţara asta vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, eu o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm şi alte modele care sunt în alte ţări", a susţinut liderul PSD. 

Declarația lui Liviu Dragnea a fost comentată marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului.

Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 "pentru". Şase voturi au fost anulate.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close