Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Înaintea votului pe Secția Speciala deputații PNL au fost chemați prin apel fals la DNA Brașov

Ludovic Orban: Înaintea votului pe Secția Speciala deputații PNL au fost chemați prin apel fals la DNA Brașov

"S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din Partidul Național Liberal, cu 40-30-20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale, au fost sunați și convocați la DNA Brașov.", a declarat Ludovic Orban miercuri, după votul privind desființarea Secției Speciale.

Ludovic Orban: Înaintea votului pe Secția Speciala deputații PNL au fost chemați prin apel fals la DNA Brașov
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   14:34

"Înainte de a vota proiectul de lege, mai mulți deputați PNL au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil e un număr de cartelă, și au fost convocat la DNA Brașov." a povestit președintele Camerei Deputaților,  Ludovic Orban.

"Evident că era un apel fals. Deci cineva a premeditat că înaintea votului, deputați PNL să fie chemați în mod fals să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Brașov.

Sergiu Bîlcea, Luminița Barcari, Nicolae Giugea. E o listă foarte mare. Cred că sunt peste 10 deputați. Nu știu dacă mi-au comunicat toți.

Cineva pur și simplu a încercat să îi determine pe deputații PNL să plece din sala. Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliție să se identifice proprietarul numărului de telefon pentru a vedea identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva.

Am văzut două numere de telefon, care din câte ştiu erau diferite.

Obiectivul nostru este desființarea Secției Speciale."

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat.

Raportul adoptat de către deputaţi are un amendament prin care magistraţii nu pot fi trimişi în judecată fără încuviinţarea CSM în prealabil.

Iniţiativa legislativă merge la Senat, care este for decizional.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close