Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: N-am luat niciun ban. Rechizitoriul DNA e subțire

Ludovic Orban: N-am luat niciun ban. Rechizitoriul DNA e subțire

Ludovic Orban: N-am luat niciun ban. Rechizitoriul DNA e subțire
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Sep 2016   •   16:18

Ludovic Orban a precizat marți, în sala de judecată, unde a fost chemat fiind acuzat de luare de mită în campania electorală, că nu doreşte să fie judecat prin procedura simplificată și că nu a luat niciun ban.

Pe de altă parte, la intrare în sediul ÎCCJ, Orban a declarat că rechizitoriul întocmit de DNA este "destul de subţire".

"Nu am luat niciun ban. Nu am folosit în niciun fel influenţa. În 26 de ani de carieră nu am fost suspectat de corupţie", a mai spus Orban.

Ludovic Orban urmează să dea o declaraţie în faţa instanţei la următorul termen al procesului stabilit pentru 18 octombrie.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni", susţin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţinea în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

Orban: Ponta a spus că Dumnezeu îi pedepseşte pe proşti şi pe ticăloşi. Eu în doresc sănătate

Întrebat de jurnaliști ce îi urează lui Victor Ponta de ziua acestuia, Orban a răspuns:

"Am să spun un lucru care poate o să-l surprindă pe Ponta. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea, Ponta a dat o declaraţie pe care sper să o regrete în sinea lui, şi anume că Dumnezeu îi pedepseşte pe proşti şi pe ticăloşi. Eu niciodată nu voi spune aşa. Îi doresc sănătate şi îi doresc şi lui să aibă parte în instanţă de obiectivitate", a replicat Orban.

Declarația lui Ludovic Orban a fost prezentată marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close