Antena 3 CNN Politică Maior pregăteşte sancţiuni dure la SRI

Maior pregăteşte sancţiuni dure la SRI

Maior pregăteşte sancţiuni dure la SRI
30 Apr 2007   •   10:05

Directorul SRI George Maior va anunţa miercuri concluziile anchetei interne pe marginea celui mai recent scandal cu bileţele. Verificările au fost declanşate imediat după ce preşedintele PSD, Mircea Geoană, a prezentat două bilete scrise de mână de Florian Coldea, prim adjunctul SRI. Acestea conţineau informaţii despre judecători de la Curtea Constituţională.

În varianta lui Geoană, Coldea ar fi scris biletele pentru a-i transmite datele lui Traian Băsescu, aflat atunci în pragul suspendării. Coldea a negat însă acuzaţiile şi a declarat că însemnările erau simple note de birou, de uz intern. George Cristian Maior a recunoscut că nu-i era străin faptul că adjunctul său Florian Coldea s-a interesat de dosarele celor doi judecători.

Ce nu ştie şeful SRI este cum a ajuns bileţelul scris de Coldea la liderul PSD Mircea Geoană. Directorul SRI a mai anunţat că este posibil să existe sancţiuni pe mai multe linii în cadrul serviciului.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele PSD Mircea Geoană a prezentat două bileţele care arătau că prim adjunctul SRI, Florian Coldea, se interesa de dosarele pe care Securitatea le făcuse în legătură cu Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu, judecători la Curtea Constituţională.

George Maior: este un incident contrainformatic foarte grav - {a}george_maior{/a}

Antena 3

×
Parteneri
Crimă teribilă în fața Parcului Crângași din București
x close