Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu cere plafonarea preţurilor la pompă. "Ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă"

Marcel Ciolacu cere plafonarea preţurilor la pompă. "Ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă"

Coaliţia de guvernare se gândeşte la plafonarea preţurilor la pompă, pentru că avem preţuri speculative, a spus, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu cere plafonarea preţurilor la pompă. "Ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Iun 2022   •   10:04

Totuşi, această măsură trebuie discutată în coaliţia de guvernare, a precizat liderul social-demcrat.

"Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit", a spus Ciolacu, luni, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind "treaba specialiștilor". 

"Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre", a adăugat şeful PSD.

În context, Ciolacu a vorbit de "preţ speculativ" din punctul lui de vedere.

"Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii", a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. 

"PSD a decis acum şase luni să intre într-o coaliţie mare împreună cu PNL, UDMR şi minorităţile la guvernare, într-un moment dificil atât pentru România şi Europa, cu aceste crize suprapuse: pandemie, criza energiei şi războiul.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close