Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "E prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici"

Marcel Ciolacu: "E prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în România este o impozitare prea mare a muncii și că trebuie găsit un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Marcel Ciolacu: "E prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Claudia Popovici    |    19 Mai 2022   •   23:06

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reamintit că sunt puține state care folosesc impozitarea unică.

„Care e filosofia? Găsim un echilibru dintre impozitarea muncii, unde în România este o impozitare consistentă în zona de muncă, cam mare, și continuăm să punem povara pe veniturile mici și mijlocii, fără nicio perspectivă, sau creăm un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Deci în acest moment există o discrepanță majoră în societatea românească”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că în România „e prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”.

„Cotă unică e în Rusia. Vrem o țară ca afară cu sistem fiscal ca în Rusia sau vrem o țară ca afară cu un sistem fiscal european cum au toate țările din Europa și peste Ocean.

E momentul în care trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte să lăsăm un slogan electoral deoparte și să vedem realitățile”, a mai spus președintele PSD, care a dat asigurări că „nimeni nu va aduce impozite noi sau impozite mai mari, dar aduci un echilibru, aduci deducerile, potrivit Mediafax. 

„Am făcut o echipă mixtă PSD, PNL, UDMR, împreună cu Ministerul de Finanțe să vină în două săptămâni în fața coaliției și plecăm pe urmă și avem dialog cu toți partenerii sociali și cu mediul de afaceri și vom lua deciziile cele mai corecte”, a anunțat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Primele rezultate parțiale de la alegerile prezidențiale din Turcia
x close