Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "FMI nu poate să impună unui stat și unui guvern. E normal să vină"

Marcel Ciolacu: "FMI nu poate să impună unui stat și unui guvern. E normal să vină"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Oradea, că "FMI nu poate să impună unui stat și unui guvern", iar vizita misiunii condusă de Jan Kees Martijn este una normală, fiindcă evaluări se fac în toate țările europene.

Marcel Ciolacu: "FMI nu poate să impună unui stat și unui guvern. E normal să vină"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2024   •   16:49

"FMI nu poate să impună unui stat și unui guvern. E normal să vină, fiindcă fac în toată lumea, în toate țările europene, fac și în Grmania aceste evaluării. Noi avem o evaluare de țară, pe care o face Comisia. Ni s-a spus că vom închide cu un deficit de 7,8. Eu am promis că voi închide cu închide cu un deficit cu minimum 0,5% mai puțin decât deficitul de anul trecut. Îmi cer scuze, am reușit. Mai mult, am spus că vom avea un buget până la sfârșitul anului și voi prinde un deficit mai mic cu cel puțin 0,5% mai mic decât anul acesta. Îmi cer scuze, am reușit să fie mai mic cu 5%. Hai să vedem și prima execuție pe primul trimestru, ca să fiu și mai determinat”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României a precizat că "s-au luat anumite măsuri, în primul și în primul rând pentru că sunt trecute în PNRR".

"Ele sunt trecute în Jalonul 206, care e trecută în cererea de plată nr. 3 și deja au venit anumite semne de întrebare și am mai anunțat pyublic că este o problemă cu Jalonul 206, cu mincroîntreprinderile. Comisia încă consideră că nu am luat toate măsurile pentru a închide această zonă, unde ei consideră că este o impozitare mult prea lejeră pentru o țară de mărimea României. De obicei, acel sistem de impozitare se face în zona de off-shore-uri. Să am capacitatea, cum am avut și până acum, să merg la Comisie să explic că atât poate suporta România în acest moment. Dar toate aceste cerințe... vă rog să îi întrebați pe ipocriții care le-au trecut în PNRR și acum stau la televizoare și critică măsurile pe care le-au trecut ei. Înțeleg multe în politică, înțeleg că nu e balet, înțeleg orice, dar ipocrizia e cel mai urât lucru", încheie premierul.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, vine la Bucureşti în 29 ianuarie, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu FMI Jan Kees Martijn
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close