Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunţă că programul "Rabla pentru electrocasnice" ar putea fi extins şi la "Rabla pentru becuri"

Marcel Ciolacu anunţă că programul "Rabla pentru electrocasnice" ar putea fi extins şi la "Rabla pentru becuri"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul "Rabla pentru electrocasnice" să fie introduse şi becurile cu led.

Marcel Ciolacu anunţă că programul "Rabla pentru electrocasnice" ar putea fi extins şi la "Rabla pentru becuri"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    20 Sep 2022   •   18:14

El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă au fost decise în coaliţia de guvernare măsuri pentru reducerea consumului de energie la consumatorii casnici.

"Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie - la maşina de spălat... Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate.

Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile", a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul "Rabla pentru electrocasnice".

Guvernul vrea să lanseze programul "Rabla pentru becuri"

"Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm - nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite becurile şi în Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu a precizat: "După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă este nevoie, o să mă implic. Categoric vom accesa, în cazul în care se pot accesa astfel de fonduri".

Metode de economisire a energiei folosite de tot mai mulți români | Ce poți face pentru a reduce costurile facturilor

Până să afle ce măsuri de sprijin va adopta Guvernul, românii au început să facă economie în propriile case. Prizele inteligente, becurile led sau termostatele sunt doar câteva dintre metodele prin care oamenii încearcă să consume cât mai puţin.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close