Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu susţine că inflaţia a ajuns la o cifră. "Sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază"

Marcel Ciolacu susţine că inflaţia a ajuns la o cifră. "Sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază"

Premierul Marcel Ciolacu a susţinut joi, la începutul şedinţei de guvern de joi, că inflaţia din România a coborât la o cifră.

Marcel Ciolacu susţine că inflaţia a ajuns la o cifră. "Sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază"
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Georgiana Adam    |    10 Aug 2023   •   12:07

Şeful Guvernului s-a referit, cel mai probabil, la inflaţia din luna iulie 2023. În iunie 2023, cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) arătau că inflaţia era de 10,3%, potrivit zf.ro.

"În loc de invenţii precum penuria falimentul şi alte grozăvii, astăzi realitatea arată că sunt preţuri 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră", a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Vineri, INS publică un nou raport despre inflaţie, aferent lunii iulie 2023.

La începutul lui 2021, după anul pandemic 2020, inflaţia ajunsese la o valoare de manual de economie, de aproximativ 2%. 

Din primăvară, preţurile au început să urce şi la finalul lui 2021 inflaţia deja trecuse de 8%, ca în noiembrie 2022 să ajungă la un vârf de aproape 17%. În iunie 2023, inflaţia anuală era de 10,3%.

Ciolacu a vorbit la începutul şedinţei de guvern despre efectele ordonanţei pentru reducerea preţurilor alimentelor de bază.

"La 10 zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază toată lumea vede că există o scădere semnificativă a preţurilor la anumite produse, faţă de luna trecută", a spus premierul.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu inflatie PSD
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close