Antena 3 CNN Politică Marcel Vela dezvăluie cine sunt persoanele surprinse în camera unde sunt depozitați sacii cu buletine de vot în sectorul 1

Marcel Vela dezvăluie cine sunt persoanele surprinse în camera unde sunt depozitați sacii cu buletine de vot în sectorul 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că 7 dintre procesele verbale de la alegerile din sectorul 1 al Capitalei sunt analizate și că 23 de persoane, care le-au semnat, vor fi audiate de anchetatori.

Marcel Vela dezvăluie cine sunt persoanele surprinse în camera unde sunt depozitați sacii cu buletine de vot în sectorul 1
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    01 Oct 2020   •   17:30

Mai mult decât atât, Vela a anunțat cine sunt persoanele din imaginile apărute în spațiul public, surprinse în noaptea de 28 spre 29 septembrie.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție Sector 1, un membru în BEC sector 1, delegat din partea partidului PPUSL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori din partea partdidelor poltice, care supraveghează procedura, cu aprobarea președintelui BEC sector 1”, a declarat Marcel Vela.

23 de persoane vor fi audiate

Potrivit acestuia, 7 procese-verbale sunt analizate de anchetatori.

„Cu privire la evenimentele de ieri și de alaltăieri, vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112, Astfel, MAI a înaintat spre Parchetul din cadrul sectorului 1 acest dosar, la care lucrează doi procurori, împreună cu colegii din MAI. Din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese-verbale din partea tuturor partidelor vor fi audiate”, a mai precizat ministrul, potrivit Mediafax. 

Acesta a spus că în urma imaginilor apărute miercuri seara în spațiul public, reprezentanții MAI s-au autosesizat și fac cercetări.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela saci buletine de vot
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close