Antena 3 CNN Politică Marica acuză: Ungureanu, "acest individ din lumea interlopă", s-a întâlnit cu Băsescu. Ungureanu: Marica se simte încolţit

Marica acuză: Ungureanu, "acest individ din lumea interlopă", s-a întâlnit cu Băsescu. Ungureanu: Marica se simte încolţit

Marica acuză: Ungureanu, "acest individ din lumea interlopă", s-a întâlnit cu Băsescu. Ungureanu: Marica se simte încolţit
17 Feb 2011   •   19:16

Vasile Marica susţine că, acuzatorul său, Marius Ungureanu, s-a întâlnit cu Traian Băsescu şi că fostul vameş se laudă că a înregistrat discuţia cu preşedintele. Într-o conferinţă de presă, susţinută joi seară, liderul Sed Lex i-a răspuns „acestui personaj Ungureanu, acestui individ din lumea interlopă”, pe care l-a acuzat că ar fi consumator de droguri. Marica a spus şi că "tabla de şah a corupţiei în vămi a fost construită la Cotroceni." De asemenea, liderul Sed Lex a precizat că se va adresa ambasadelor Statelor Unite şi statelor Uniunii Europene, pentru a-şi proteja casa.

„După ieşirea din data de 15 am înţeles ce se întâmplă. Mai mult, când am venit de la Olt am primit informaţia. Acest infractor de drept comun, cunoscut consumator de droguri, a purtat negocieri cu preşedintele României, în perioada 4-14, în aşa fel încât să declare despre mine lucruri neadevarate care nu s-au întâmplat niciodată", a declarat Vasile Marica.

Marica susţine că "tabla de şah a corupţiei în vămi a fost construită la Cotroceni, de domnul Lăzăroiu": "Eram pregătit să mă suspend din funcţie, dar când am înţeles ce se întamplă, am hotărât să lupt, lupt pentru mine. Acea tablă de şah a fost construită la Cotroceni de domnul Lăzăroiu, pentru a da senzaţia de creştere a imaginii preşedintelui României, cu atac direct la liderii de sindicat", a spus Marica.

Marica: Ungureanu s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu


Liderul Sed Lex a continuat precizând că este denigrat fără motiv, mai ales că este urmărit informativ din 1997 fără a fi găsit vinovat de ceva.

„Îl anunţ pe preşedinte că, dacă stă la masă cu infractorii, nu este preşedintele meu. Să denigreze pe cineva care nu a avut niciodată dosar penal, şi am dosar de urmărire informativă din 1997, sunt urmărit informativ permanent şi corect, de statul roman, pentru că puteam să intru în trafic de stupefiante de alcool. Dacă există la dosarul meu acele fapte în perioada descrisă de acest Ungureanu, eu sunt gata să-mi dau demisia”, a mai spus Marica.

Marţi, fostul vameş Marius Ungureanu l-a acuzat pe Vasile Marica de fapte de corupţie. Ungureanu a comunicat prin poştă, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, denunţul său împotriva liderul Alianţei "Sed Lex", care a fost primit şi înregistrat joi dimineaţă la DNA.

Marius Ungureanu răspunde acuzaţiilor lui Vasile Marica
În replică la acuzaţiile de joi ale lui Vasile Marica, Marius Ungureanu a intervenit telefonic la Antena 3 şi a declarat că liderul sindical operează după acelaşi scenariu ca în anul 2003:

„În 2003 Marica lucra după acelaşi scenariu. Când mi s-a întâmplat ce s-a întâmplat ţipa că preşedintele Ion Iliescu dormea la mine acasă. Nu l-am văzut în viaţa mea pe Băsescu, nu am făcut nicio afirmaţie la adresa dânsului. Marica este un om încolţit acum, şi aruncă cu afirmaţiile că sunt traficant de droguri, că am fost ridicat din faţa hotelului. (...) Trebuie să se dea jos nişte măşti de pe faţa unor oameni”, a replicat Ungureanu.



De cealaltă parte, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a spus, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că liderul sindical Vasile Marica a minţit atunci când a declarat că Traian Băsescu ar fi negociat cu fostul vameş şi ar trebui să dovedească acuzaţiile la adresa preşedintelui.

Turcan: Toate afirmaţiile lui Marica sunt minciuni

×
Subiecte în articol: Vasile Marica
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close