Antena 3 CNN Politică Marius Spînu o susţine pe Monica Macovei la şefia PDL

Marius Spînu o susţine pe Monica Macovei la şefia PDL

Marius Spînu o susţine pe Monica Macovei la şefia PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2013   •   16:06

Fostul deputat PDL de Iaşi Marius Spînu a semnat moţiunea "Reformiştii" şi o susţine pe Monica Macovei la şefia partidului, el afirmând că de la Iaşi aproximativ 50 de membri democrat-liberali au semnat moţiunea.
   
Marius Spînu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a semnat moţiunea "Reformiştii", iniţiată de grupul intelectualilor din PDL şi că o susţine pe Monica Macovei la şefia partidului.
   
"Moţiunea se suprapune perfect peste principiile mele. Mi-am dorit un partid care să pună în aplicare principiile enunţate în moţiune", a afirmat Marius Spînu.
   
Potrivit acestuia, aproximativ 50 de membri ieşeni ai PDL au semnat moţiunea, printre aceştia figurând şi doi consilieri municipali ieşeni, Gabriel Grigore şi Constantin Leonte.
   
Totodată, au mai semnat moţiunea fostul consilier municipal Cătălin Toma şi fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Liliana Romaniuc.
   
Întrebat despre şansele acestei moţiuni la congresul PDL din luna martie, Spînu a răspuns: "Oamenii din PDL vor decide. Nici când s-a anunţat prima misiune pe Lună, nimeni nu credea în reuşită".
   
Marius Spînu a precizat că a adresat o invitaţie Monicăi Macovei, ca prima dezbatere a moţiunii în interiorul partidului să aibă loc la Iaşi.
   
"Sper ca şi domnul Baconschi (Teodor Baconschi, unul dintre iniţiatorii moţiunii - n.r.) să facă lobby pentru asta, mai ales că la parlamentare a candidat în municipiul Iaşi", a precizat Spînu.
   
Fostul deputat Marius Spînu a fost demis în urmă cu câteva săptămâni de la şefia organizaţiei municipale a PDL Iaşi, el fiind înlocuit cu deputatul Petru Movilă.   Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PDL Iaşi, lui Spînu reproşându-i-se rezultatele slabe înregistrate de organizaţie la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.
   
Marius Spînu a fost deputat în mandatul 2008-2012, el fiind învins la alegerile parlamentare din 9 decembrie de candidatul USL.
   
Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".
   
Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie.
   
Monica Macovei este al treilea candidat la şefia partidului, alături de Vasile Blaga şi Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: Monica Macovei pdl sefie motiune
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close