Antena 3 CNN Politică Marko Bela şi-a dat demisia din Guvern

Marko Bela şi-a dat demisia din Guvern

Marko Bela şi-a dat demisia din Guvern
03 Iul 2007   •   07:51

Preşedintele UDMR, Marko Bela, şi-a înaintat marţi oficial demisia din Guvern. Liderul UDMR a anunţat că va părăsi Guvernul în care este vicepremier, după eşecul înregistrat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Marko Bela a declarat atunci că electoratul maghiar şi-a pierdut încrederea în Uniune şi că va renunţa la funcţia din Executiv pentru a se ocupa de problemele comunităţii. Marko a ţinut să sublinieze că demisia sa nu se datorează unei insatisfacţii privind activitatea guvernamentală, ?nu este un vot de blam?.

Dimpotrivă, el a spus că se mândreşte cu faptul că a contribuit la integrarea României În Uniunea Europeană. Şi chiar dacă părăseşte funcţia din executiv, Marko Bela va continua să coordoneze activitatea miniştrilor UDMR. El a declarat că într-un executiv, nu se poate vorbi despre performanţe individuale, ci de un rezultat comun al echipei. Una din experienţele pozitive ale acestei guvernări este, în opinia liderului UDMR, mini-cabinetul politic reprezentat de vicepremieri. Marko Bela consideră că deciziile politice s-au luat mai uşor în acest cabinet restrâns şi crede că formula trebuie continuată.

UDMR rămâne în Executiv prin ceilalţi reprezentanţi şi va păstra postul de vicepremier, dar deocamdată nimeni altcineva nu va fi nominalizat pentru a-l ocupa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close