Antena 3 CNN Politică Marko Bela vrea să facă pace cu Laszlo Tokes

Marko Bela vrea să facă pace cu Laszlo Tokes

Marko Bela vrea să facă pace cu Laszlo Tokes
14 Iul 2007   •   17:14

?Acum câteva zile i-am adresat o invitaţie domnului episcop Laszlo Tokes pentru a discuta eventualele priorităţi comune, eventualele scopuri comune, cât şi o eventuală participare comună pe lista UDMR pentru Parlamentul European?, a declarat Marko Bela. Deşi este perioadă de vacanţă, Marko Bela s-a decis ca în următoarele săptămâni să înceapă pregătirile în vederea campaniei electorale pentru Parlamentul European.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a anunţat, vineri, la Oradea, că nu se va mulţumi cu includerea candidaturii sale la PE pe lista UDMR, ci va cere şi eliminarea de pe listă a eventualelor candidaturi ale politicienilor bănuiţi de corupţie, precum Nagy Zsolt, Verestoy Attila sau alţii. Tokes a anunţat, vineri, platforma de negociere pe care o va susţine în cadrul discuţiilor cu liderul UDMR, Marko Bela, programate să se desfăşoare săptămâna viitoare la Tuşnad, conform Mediafax. Marko Bela susţine că până se concluzionează cazurile de urmărire penală, trebuie să existe "prezumţia de nevinovăţie".

UDMR vrea să aibă consultări cu grupări din afara Uniunii, inclusiv pe tema participării la alegerile pentru Parlamentul European, pentru a nu risca reprezentarea maghiarilor la Bruxelles. Vicepreşedintele executiv al UDMR a spus că maghiarimea şi-ar dori o reprezentare a comunităţii cât mai puternică la Bruxelles, arătând că o listă comună ar asigura minim două locuri în Parlamentul European şi chiar trei, dacă se prezintă lumea la vot.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close