Antena 3 CNN Politică Marko va renunţa în curând la funcţia din Guvern

Marko va renunţa în curând la funcţia din Guvern

Marko va renunţa în curând la funcţia din Guvern
21 Mai 2007   •   16:04
UPDATE: UDMR va rămâne în Guvern şi va fi solidară cu PNL în problema guvernării, a anunţat luni preşedintele UDMR, Marko Bela. În schimb, tot el a spus că mai rămâne în funcţia de vicepremier până când vor fi rezolvate problemele legate de stabilitatea politică. După aceea va părăsi acest post pentru a se ocupa de restabilirea comunicării Uniunii cu electoratul său.

Slaba prezenţă la vot a electoratului maghiar are drept cauză proasta comunicare a formaţiunii cu oamenii pe care îi reprezintă. Marko Bela a declarat că în perioada următoare ?cu toţii avem obligaţia să încercăm să căutăm un mod de convieţuire între Guvern, Parlament şi Preşedinţie?. El a atras însă atenţia că Executivul are două mari probleme: nu se pot face proiecte pe termen lung pentru că nu există o majoritate, dar nu există nici stabilitate politică pentru asta. În consecinţă, ?prima noastră sarcină este crearea unei majorităţi?, spune Marko Bela.

Liderul UDMR a precizat că procentul mic de români care s-au prezentat la vot poartă mesajul dezinteresului populaţiei. Participarea ?demonstrează clar că societatea în acest moment are alte priorităţi?.

Ca şi PNL, nici UDMR nu se lasă dat de-o parte de la guvernare. ?UDMR doreşte în continuare să aibă o contribuţie la guvernare, deci vom rămâne în Guvern şi vom fi solidari cu PNL?, a subliniat liderul UDMR.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close