Antena 3 CNN Politică MEF nu agreează închiderea Arpechim

MEF nu agreează închiderea Arpechim

MEF nu agreează închiderea Arpechim
30 Mai 2007   •   12:26

Controverse în legătură cu închiderea rafinăriei Arpechim. Ministerul Economiei şi Finanţelor dar şi OMV, acţionar majoritar la Petrom, vor ca rafinăria să continue să funcţioneze. Aşa a declarat ministrul Varujan Vosganian, care spune că nu înţelege de ce Garda de Mediu a decis să înceapă procedurile de închidere a rafinăriei. Ministrul Varujan Vosganian afirmă că nu ştie de ce autoritatea de mediu a decis să închidă Arpechim, dar susţine în continuare că statul doreşte ca rafinăria să funcţioneze.

Ministrul Mediului, Altilla Korodi a declarat că nu se va reveni asupra deciziei de închidere a rafinăriei Arpechim. De cealaltă parte, reprezentanţii Petrom afirmă că vor lua toată măsurile necesare pentru ca închiderea rafinãriei Arpechim să se facă în siguranţă.

UPDATE: Compania Oltchim Râmnicu Vâlcea este interesată să cumpere integral rafinăria Arpechim, deţinută de Petrom, atât partea de petrochimie, cât şi activităţile de rafinare de pe platformă, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al combinatului chimic, Constantin Roibu, pentru Mediafax.

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close