Antena 3 CNN Politică Meleşcanu a preluat oficial Apărarea

Meleşcanu a preluat oficial Apărarea

Meleşcanu a preluat oficial Apărarea
10 Apr 2007   •   13:37

Teodor Meleşcanu a preluat atribuţiile de ministru al Apărării. El îl înlocuieşte în funcţie pe democratul Sorin Frunzăverde, debarcat din fruntea ministerului odată cu restructurarea Guvernului. La ceremonia de învestitură a participat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Premierul Tăriceanu a reafirmat, cu ocazia instalării noului ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, că se impune stabilirea unui calendar al retragerii soldaţilor români din Irak, în acord cu aliaţii României.

Tăriceanu a precizat faptul că retragerea nu va fi una intempestivă. La rândul său, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a afirmat că România îşi va îndeplini angajamentele luate, dar este necesară iniţierea consultărilor interne şi pe plan extern pentru stabilirea unui calendar al retragerii.

În discursul său, primul-ministru Tăriceanu a afirmat că România are nevoie de o armată de înalt nivel formată din unităţi pregătite să îndeplinească misiuni care îi revin în cadrul NATO. Premierul l-a îndemnat pe noul ministru să continue reforma de profesionalizare a armatei şi a insistat asupra importanţei conturării unei strategii coerente şi eficiente de achiziţii publice.

Teodor Meleşcanu a avut deja o primă acţiune în noua sa calitate de ministru al Apărării, vizitându-i luni, la Camp Dracula, pe militarii Batalionului 495 Infanterie dislocaţi în Irak din luna februarie a acestui an.

Meleşcanu a discutat cu militarii batalionului, interesându-se de problemele pe care le au şi a vizitat spaţiul unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. El s-a întâlnit, în Camp Adder, cu colonelul britanic Edward Brown, comandantul Brigăzii Înaintate Vest, ocazie cu care a fost prezentată o informare referitoare la evoluţia evenimentelor din zona de responsabilitate şi la modul cum îşi îndeplinesc misiunile militarii români.

Parlamentul a validat, în urmă cu o săptămână, noul Cabinet restructurat prezentat de premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, a doua zi, decretul pentru numirea în funcţie a noilor membri ai Guvernului, care au depus apoi jurământul în faţa şefului statului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe 5 aprilie.

Antena3.ro & Rompres

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close