Antena 3 CNN Politică Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre investițiile în fermele de porci: ”Îi susținem pe ai noștri!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre investițiile în fermele de porci: ”Îi susținem pe ai noștri!”

Reducerea deficitului cărnii de porc este un obiectiv al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. Liderul politic a vizitat o fabrică de porci din județul Prahova și a anunțat că va investi în capacitatea de reproducție.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre investițiile în fermele de porci: ”Îi susținem pe ai noștri!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2024   •   16:09

Ministrul Agriculturii, susținător al creșterii porcilor în gospodării, sprijină fermierii români și finanțează industria agroalimentară.

Recent, liderul politic a vizitat o fermă de porci din localitatea Baba Ana, din județul Prahova, și a anunțat investiția în ceea ce privește extinderea fermei. Valoarea totală a proiectului este de 16.410.000 euro.

Citește și: Ministrul Agriculturii, despre protestul transportatorilor şi al fermierilor: "Nu ştiu de ce stau în stradă şi nu vin să discutăm"

”Investim în fermele de porci! Investim în industria agroalimentară românească și îi susținem pe ai noștri!

Iar ferma Porccelino Grasso, din localitatea Baba Ana, din județul Prahova, pe care am vizitat-o astăzi, este un astfel de exemplu.

La finalul investiției, capacitatea fermei de reproducție va fi de 3000 de scroafe, iar producția va fi de aproximativ 90.000 de purcei.

Valoarea totala a proiectului, aflat în desfășurare, este de 16.410.000 euro, din care finanțare nerambursabilă avem 13.128.000 euro (80%).

Societatea mai deține o fermă de îngrășare porc în județul Vâlcea, cu o capacitare maximă de 36.000 de porci/serie.

Îi felicit pe acești investitori care au tot sprijinul meu pentru că ei vor aduce pe mesele românilor carne de porc din fermele românești!

Am promis că voi salva și dezvolta sectorul de porc din România și eu zic că suntem pe drumul cel bun!”, a scris Florin Barbu, pe pagina de Facebook.

?? Investim în fermele de porci! Investim în industria agroalimentară românească și îi susținem pe ai noștri! ? Iar ferma Porccelino Grasso, din localitatea Baba Ana, din județul Prahova, pe care am vizitat-o astăzi, este un astfel de exemplu. La finalul investiției, capacitatea fermei de reproducție va fi de 3000 de scroafe, iar producția va fi de aproximativ 90.000 de purcei. Valoarea totala a proiectului, aflat în desfășurare, este de 16.410.000 euro, din care finanțare nerambursabilă avem 13.128.000 euro (80%). Societatea mai deține o fermă de îngrășare porc în județul Vâlcea, cu o capacitare maximă de 36.000 de porci/serie. ? Îi felicit pe acești investitori care au tot sprijinul meu pentru că ei vor aduce pe mesele românilor carne de porc din fermele românești! ? Am promis că voi salva și dezvolta sectorul de porc din România și eu zic că suntem pe drumul cel bun! ??Mereu alături de ai noștri!

Publicată de Florin Barbu pe Vineri, 12 ianuarie 2024

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close