Antena 3 CNN Politică Ministrul Turismului, mulţumit de starea plajelor, cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival

Ministrul Turismului, mulţumit de starea plajelor, cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival

Ministrul Turismului, mulţumit de starea plajelor, cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Apr 2012   •   18:08

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că este mulţumit de starea plajelor cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, care va avea loc în 28 aprilie, conform Mediafax. 
  
Cristian Petrescu a făcut, sâmbătă, o vizită la Mamaia şi Neptun pentru a vedea dacă aceste staţiuni sunt pregătite să primească turişti în minivacanţa de 1 Mai. 
   
"Am venit să văd starea plajelor, să vă cât de pregătite sunt, iar din ceea ce văd aici este în regulă. Este adevărat că plajele nu sunt în ograda noastră, noi ne ocupăm de promovare şi am venit să ne asigurăm că turiştii vor avea parte de plaje bune şi tot ce au nevoie începând cu 1 mai. Vrem doar să tragem semnale de alarmă acolo unde e cazul şi să-i felicităm acolo unde e cazul", a afirmat Cristian Petrescu, la Mamaia, după ce a vizitat plaja din faţa Radio Vacanţa.
   
Ministrul Turismului a fost rugat de jurnalişti să se deplaseze câţiva metri de la locul unde făcuse declaraţii până în spatele unei terase, unde plaja era plină de scoici, iar în apropiere era un stâlp de iluminat înclinat.
   
"Cred că exagerăm. Sunt zece metri cu scoici şi un stâlp faţă de mii de metri de plajă în regulă", a spus Cristian Petrescu.
   
La rândul său, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, a spus că pentru înlocuirea stâlpului instituţia pe care o conduce nu poate interveni pentru că de acest lucru trebuie să se ocupe proprietarul terasei respective, dar că ABADL îl va atenţiona să remedieze problema, iar dacă nu o va face îl va amenda.


   
Întrebat dacă plaja a fost amenajată special pentru vizita ministrului, Mitrea a spus: "Eu am aflat vineri seară, la ora 20.00, că vine domnul ministru. Plajele nu pot fi amenajate într-o noapte, poate mai sunt locuri cu probleme, dar plajele sunt pregătite. De altfel, săptămâna viitoare predăm operatorilor peste 90 la sută din plajele de pe litoral".
   
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a plecat apoi în staţiunea Neptun, unde a mers şi în urmă cu o lună.
   
În staţiunea Neptun se lucrează la înlocuirea trotuarelor şi la realizarea de locuri de parcare.
   
Ministrul a spus că a primit asigurări că această lucrare va fi încheiată până la 1 mai, astfel încât turiştii să poată veni în Neptun.
   
"Ministerul a făcut tot ce ţinea de el, a pus la dispoziţie banii necesari, investiţia este derulată de Primăria Mangalia. Şeful de şantier ne-a promis că va fi gata şi eu sper să fie gata. Ne-am făcut partea noastră, mai departe cum se administrează investiţia e o altă discuţie. Dacă nu se respectă termenul, vor exista sancţiuni, conform contractului", a afirmat Cristian Petrescu.
   
Ulterior, el a vizitat şi plaja din Neptun afectată de condiţiile meteorologice extreme din luna februarie şi a constatat că lucrările de amenajare sunt aproape finalizate.
   
Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a dat asigurări că această plajă va fi predată operatorului în 26 aprilie.
   
Cristian Petrescu a mai spus că deschiderea oficială a sezonului estival va avea loc în 28 aprilie, în staţiunea Mamaia, dar nu a dorit să ofere alte detalii, menţionând că vrea să fie o surpriză.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close