Antena 3 Politică Mircea Geoană: Convocarea CSAT la data de 5 februarie este foarte întârziată. Situaţia este suficient de severă

Mircea Geoană: Convocarea CSAT la data de 5 februarie este foarte întârziată. Situaţia este suficient de severă

de G.S.    |    20 Ian 2013   •   20:31
Mircea Geoană: Convocarea CSAT la data de 5 februarie este foarte întârziată. Situaţia este suficient de severă
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a declarat, duminică, pentru agenţia Mediafax, că se impune convocarea de urgenţă a CSAT, având în vedere cele mai recente evoluţii din Algeria şi deciziile privind eventuala participare militară în Mali, data de 5 februarie fiind mult întârziată.
   
"Convocarea CSAT abia în data de 5 februarie este foarte întârziată. Situaţia este suficient de severă, iar deciziile cu privire la o eventuală participare militară a României în Mali impun convocarea de urgenţă a CSAT. O situaţie excepţională impune o măsură excepţională", a spus Geoană.
   
El a precizat că, urmare a evoluţiilor din Algeria, politicienii au adoptat măsuri excepţionale, referindu-se la premierul britanic David Cameron, care şi-a amânat discursul de la Amsterdam privind Marea Britanie şi Europa şi premierul japonez, care şi-a întrerupt turneul în Asia de Sud-Est.
   
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, duminică seară, că luni, la ora 09.00, se va întruni Consiliul de Planificare a Apărării, care va discuta despre participarea României în Mali, urmând să facă propuneri către CSAT, el precizând că este de părere că va fi vorba despre misiuni de instruire.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la sediul MAE, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu pe tema prezenţei militare a României în Mali, el arătând că la şedinţa CSAT, convocată pentru 5 februarie, se vor lua decizii concrete pe această temă.
   
Solicitat să comenteze recomandarea făcută de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, referitoare la prezenţa României cu instructori militari în Mali şi întrebat când anume se poate întâmpla acest lucru, Ponta a precizat: "Şi eu am discutat cu preşedintele pe această temă şi vom discuta în cadrul şedinţei CSAT care are loc în câteva zile şi vom lua decizii şi concrete".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close