Antena 3 CNN Politică Miron Mitrea a încercat fără succes să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Miron Mitrea a încercat fără succes să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Miron Mitrea a încercat fără succes să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului
19 Dec 2008   •   13:46

Şedinţa de vineri a grupului parlamentar al sentorilor PSD+PC a fost blocată iniţial de Miron Mitrea, care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de vicepreşedinte al acestei instituţii.
Potrivit înţelegerii iniţiale dintre PSD şi PC, această funcţie ar fi urmat să fie ocupată de un membru al PC, în acest caz, Dan Voiculescu, unicul reprezentant al Partidului Conservator în Senat.
Potrivit unor surse social-democrate, Mitrea ar fi ameninţat că, în cazul în care nu va primi această funcţie, îşi va depune candidatura pentru postul de preşedinte al acestei camere legislative, funcţie care ar urma să revină potrivit protocolului încehiat cu PD-L, liderului social-democrat Mircea Geoană.
Discuţiile aprinse au continut, Mitrea fiind acuzat de unii colegi că pune în pericol, prin atitudinea sa, acordul de colaborare dintre PSD şi PC. Totuşi, în final, social-democraţii au votat pentru respectarea protocolului cu PC, în aceste condiţii funcţia de vicepreşedinte al Senatului urmând să revină conservatorilor.
Această înfrângere face ca Miron Mitrea să piardă tot ce putea obţine din negocierile care au avut loc după alegerile parlamentare. Reamintim faptul că gruparea din PSD din jurul lui Miron Mitrea nu a reuşit să-şi impună oamenii nici în viitorul Guvern.
În continuare există totuşi discuţii între PSD şi PD-L privind candidaţii propuşi pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, urmând ca după ce reprezentanţii partidelor cad la o înţelegere să se stabilească lista finală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Miron Mitrea
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close