Antena 3 CNN Politică Miron Mitrea aruncă cu săgeţi spre PSD: Politicienii laşi şi profitori se opun unui acord cu FMI

Miron Mitrea aruncă cu săgeţi spre PSD: Politicienii laşi şi profitori se opun unui acord cu FMI

Miron Mitrea aruncă cu săgeţi spre PSD: Politicienii laşi şi profitori se opun unui acord cu FMI
Sursa foto: Miron Mitrea
11 Mar 2009   •   13:18

Politicienii şi în special politicienii laşi şi profitori, care se opun unui acord cu FMI găsind tot felul de motive mincinoase, sunt de vină pentru nevoia unui împrumut extern pentruRomânia, susţine senatorul PSD Miron Mitrea într-o poastare pe blogul său. Într-un atac mascat la adresa colegilor din PSD care se opun acordului cu FMI, Mitrea trece în revistă motivele pentru care România are nevoie de bani externi: cheltuirea banilor publici, angajările facute pe criterii politice în administraţia centrală şi locală, proasta guvernare din ultimii ani şi amânarea la nesfârşit a reformelor din sectoarele buget

"Din cauza crizei economice globale, dar mai ales din cauza noastră, a politicienilor, România are nevoie de acordul cu FMI. Cheltuirea nesăbuită a banilor publici, angajările facute pe criterii politice în administraţia centrală si locală, proasta guvernare din ultimii ani, amânarea la nesfârşit a reformelor din sectoarele bugetare ne-au adus în situaţia să avem nevoie de banii FM", scrie Miron Mitrea.

Senatorul recunoaşte că obţinerea acestui împrumut va aduce cu el o serie de condiţii restrictive. ?Va trebui să reducem drastic cheltuielile, ceea ce poate însemna salarii îngheţate în sectorul bugetar, reduceri serioase de personal în administraţie sau chiar, într-o variantă disperată, mărirea unor taxe, cum ar fi TVA-ul? avertizează parlamentarul social-democrat.

Verdict: "Politicienii laşi şi profitori vor pune măsurile nepopulare în seama celor care au negociat acordul"

Pentru că astfel de măsuri sunt totala nepopulare, ?politicienii fug de ele ca de dracul? mai comentează Mitrea, în viziunea căruia clasa politică se împarte în trei, în fucţie de poziţia adoptată faţă de acordul cu FMI: ?politicienii responsabili care înţeleg că măsurile nepopulare, dure, trebuie să le luăm noi, înainte să ni le impună FMI-ul, politicienii mai puţin curajoşi, care înţeleg că avem nevoie de acordul cu FMI, dar nu vor să luăm noi măsurile, ci aşteaptă să vină Fondul şi să ne impună măsuri nepopulare, şi politicienii laşi şi profitori care se opun unui acord cu FMI găsind tot felul de motive mincinoase, cum ar fi grija faţa de nivelul de trai al populaţiei? deşi ?ei ştiu că un acord cu FMI nu le va mai permite să-şi facă jocurile pe buget, adică să direcţioneze anumite sume din buget către grupurile lor de interese?.

?Pe respectivii nu-i interesează că statul este slab, ei chiar îşi doresc acest lucru. Un stat slab le permite lor să supravieţuiască şi să-şi facă liniştiţi jocurile. Dacă, totuşi, acordul cu FMI se va semna, politicienii laşi şi profitori vor pune măsurile nepopulare în seama celor care au negociat acordul. Îi vor pune la zid? mai susţine Mitrea, aruncând o săgeată împotriva propriilor colegi de partid, care potrivit unor surse social-democrate, ar fi gata să paseze responsabilitatea Acordului cu FMI în cârca partenerilor din PDL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close