Antena 3 CNN Politică Miting PSD anti-Băsescu la Craiova

Miting PSD anti-Băsescu la Craiova

Miting PSD anti-Băsescu la Craiova
27 Apr 2007   •   14:24

Mircea Geoană a îndemnat românii să iasă la vot şi să spună "DA" demiterii lui Băsescu. "Azi la Craiova, mâine la Cotroceni!": aşa şi-a început discursul preşedintele PSD, Mircea Geoană, în aplauzele a circa 2.500 de simpatizanţi aflaţi în sala Casei de Cultură, în timp ce alte 1.000 de persoane se aflau în stradă. Liderul PSD le-a cerut celor prezenţi în sală să iasă la vot pentru a-l demite pe preşedintele Băsescu.

"Miza acestui referendum nu este soarta lui Traian Băsescu, pentru că el este terminat. Adevărata miză este dacă ne apucăm să facem ceva pentru România. Noi avem de un preşedinte care să-i unească pe români, nu să-i dezbine, cineva care să nu dorească să distrugă partidele politice. Noi suntem poporul şi pe 19 mai trebuie să ieşiţi la vot", a spus Geoană, conform Mediafax.

Persoanele prezente la miting l-au întâmpinat pe Mircea Geoană cu lozinci anti-Băsescu. Pe pereţii Casei de cultură a studenţilor, unde are loc evenimentul, erau lipite afişe cu ?Decalogul lui Băsescu?, având motto-ul: ?Să mă demiteţi bine!?.

Manifestarea a fost marcată de un mic incident după ce primarul democrat al Craiovei Antonie Solomon a trimis la locul desfăşurării acţiunii doi angajaţi ai Primăriei care i-au avertizat pe organizatorii mitingului ? organizaţia doljeană a PSD ? să dea jos două ecrane pe care ar urma să fie proiectate imagini de la manifestare, întrucât nu aveau atorizaţie în acest sens.

În replică la cele spuse de liderul social-democrat, vicepreşedintele PLD, Cristian Boureanu, a declarat că afirmaţia lui Mircea Geoană potrivit căreia Băsescu este un produs toxic demonstrează că pentru liderul PSD "democraţia însăşi este un produs toxic" şi apreciază că mitingul social-democrat de la Craiova aminteşte de Congresele PCR.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close