Antena 3 CNN Politică Mitingurile lui Băsescu sunt ilegale

Mitingurile lui Băsescu sunt ilegale

Mitingurile lui Băsescu sunt ilegale
21 Apr 2007   •   14:39

Liderii PSD s-au întâlnit sâmbătă într-o şedinţă neoficială, la o zi după ce Traian Băsescu a decis să nu mai demisioneze din funcţie. Liderul Mircea Geoană a ţinut să sublinieze că nu a început campania electorală, aşa că mitingurile organizate de PD pentru susţinerea lui Traian Băsescu sunt ?inacceptabile şi ilegale?. Data când va începe oficial campania va fi stabilită de Parlament. De abia atunci, vor spune şi social-democraţii ?tot adevărul despre regimul Băsescu?. Mircea Geoană cere autorităţilor ?să vegheze ca în această perioadă să nu avem mitinguri de tip electoral?. ?Să nu ne jucăm cu legea?, avertizează Geoană.

Cât despre referendum, liderul PSD a confirmat că acesta va avea loc pe 20 mai, iar până atunci, pe 3 mai, Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe asupra celei de a treia variante de proiect de modificare a legii referendumului. Această ultimă variantă stipulează că preşedintele suspendat poate fi demis cu votul a jumătate plus unu din numărul celor care se prezintă la urne. Legea actuală prevede că este necesar votul majorităţii tuturor alegătorilor înscrişi pe liste.

Mircea Geoană consideră că Traian Băsescu este ?un preşedinte jalnic? pentru că a ameninţat, dar nu şi-a dat demisia, iar cele 5 minute ale sale vor rămâne antologice. Dacă după referendum, Băsescu se vae întoarce la Cotroceni şi nu va respecta Constituţia ?îl mai suspendăm o dată?, avertizează Geoană.

Bogdana Boga, Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close