Antena 3 CNN Politică Mitrea caută să clatine scaunul lui Geoană în PSD. Întâlnire tete-a-tete cu Diaconescu şi Oprescu

Mitrea caută să clatine scaunul lui Geoană în PSD. Întâlnire tete-a-tete cu Diaconescu şi Oprescu

Mitrea caută să clatine scaunul lui Geoană în PSD. Întâlnire tete-a-tete cu Diaconescu şi Oprescu
Sursa foto: Miron Mitrea
11 Dec 2009   •   18:54

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, fost membru PSD, s-a întâlnit, vineri, într-un restaurant bucureştean, cu vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu şi cu senatorul social-democrat Miron Mitrea. Cei trei politicieni au negat că discuţiile ar fi avut ca temă situaţia din PSD în urma alegerilor, deşi surse social-democrate susţin că Miron Mitrea încearcă să-şi pregătească revenirea pe cai mari în conducerea partidului promovându-l pe Cristian Diaconescu la nivelul filialelor ca posibil succesor al lui Mircea Geoană, fie că acesta din urmă ajunge sau nu la Cotroceni.
Dealtfel cu o săptămână în urmă, înaintea scrutinului prezidenţial, Mitrea l-a vizitat pe Sorin Oprescu la Primărie şi au discutat timp de aproape trei ore, "pe teme personale, ca între doi prieteni buni", după cum au declarat ulterior cei doi.
Vineri, Oprescu a negat însă astăzi că ar fi discutat cu Mitrea şi cu Diaconescu despre şefia PSD, spunând doar că i-a încurajat pe cei doi social-democraţi.
"Da, m-am întâlnit cu cei din PSD, am discutat, le-am dat şi un consult şi, sincer să fiu, le-am dat reţeta să se facă bine, că sunt depresivi. O să-i sprijin puţin cu medicamente, nişte antidepresive. Eu sunt doctor foarte bun", a glumit Oprescu, adăugând că liderului social-democrat Mircea Geoană îi recomandă "tărie de caracter".
Întrebat despre ce s-a discutat la întâlnirea cu membrii PSD, primarul general a spus că s-au discutat mai multe subiecte, subliniind că nu a vorbit despre întoarcerea sa în PSD, aşa cum s-a interpretat.
"Am discutat de toate, în general, dar nu cum au interpretat unii, că pregătesc intrarea în PSD", a spus Oprescu.
Întrebat dacă se va întoarce vreodată în PSD, primarul general al Capitalei a răspuns, categoric, că nu, precizând: "Ei pur şi simplu au vrut să mă consulte, da' i-am consultat io pe ei".
Dacă Diaconescu a refuzat să dea orice explicaţie, Miron Mitrea a susţinut că au băut o cafea, au mâncat şi au discutat despre "foarte multe lucruri", ca prieteni vechi ce sunt.
În ceea ce priveşte problema şefiei PSD, Mitrea a apreciat că nu este momentul acum pentru a fi discutate astfel de lucruri.
Surse social-democrate ne-au declarat că fostul secretar general al partidului ar dori să se reinstaleze în această funcţie deţinută în prezent de Liviu Dragnea. Conform surselor citate, Mitrea a început să facă lobby printre liderii de filiale şi tatonează atmosfera la nivelul acestora pentru a-şi creşte şansele în eventualitatea în care la viitorul Congres vor fi puse la bătaie principalele funcţii ale partidului.


Conştient că nu are nici o şansă pentru calitatea de preşedinte al PSD, Mitrea ar fi dispus să sprijinea accederea la această funcţie, fie a lui Cristian Diaconescu, un personaj care se bucură de o imagine bună în rândul social-democraţilor, fie a lui Adrian Năstase, dacă acesta din urmă îşi va anunţa public candidatura pentru şefia formaţiunii.
Readucerea lui Sorin Oprescu în rândurile PSD i-ar oferi în acest sens lui Mitrea şansa de a se apropia de aripa Năstase Iliescu şi ar da semnalul că influenţa sa politică este în continuă creştere, netezindu-i astfel drumul spre funcţia de secretar general.

Mitrea nu este însă singurul social-democrat care face la această oră jocuri de culise la nivelul PSD. Înafară de Năstase, vise de mărire mai au Dan Nica, un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Marian Oprişan, dar şi Liviu Dragnea.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close