Antena 3 CNN Politică Mitrea: Liderii PSD, convocaţi de Geoană la munte pentru a le impune organizarea rapidă a Congresului

Mitrea: Liderii PSD, convocaţi de Geoană la munte pentru a le impune organizarea rapidă a Congresului

Mitrea: Liderii PSD, convocaţi de Geoană la munte pentru a le impune organizarea rapidă a Congresului
Sursa foto: Miron Mitrea
22 Ian 2010   •   18:33

"Gruparea Geoană ? Hrebenciuc" intenţionează să recâştige necinstit puterea în PSD, prin convocarea formală a unui Consiliu Naţional pe 12 februarie, pe care să-l transforme imediat într-un Congres cu doar câteva sute de delegaţi, acuză sentorul PSD, Miron Mitrea pe blogul său. Chemarea în şedinţă la Poiana Braşov a liderilor de filiale judeţene este pusă de Mitrea pe seama planului actualului lider de partid de a impune necesitatea organizării cât mai rapide a Congresului pentru a nu oferi timp adversarilor să obţină un sprijin consistent împotriva sa.
"Temerile mele încep să se adeverească. Gruparea Geoană ? Hrebenciuc încearcă să recâştige puterea în PSD prin mijloace necinstite. Mai mulţi colegi din ţară m-au sunat să-mi spună că Geoană & co. au convocat o întâlnire undeva, la munte, unde încearcă să-i convingă pe unii lideri de filiale de necesitatea organizării cât mai rapide a unui Congres. Mai exact, gruparea Geoană vrea să convoace formal un Consiliu Naţional pe 12 februarie pe care să-l transforme imediat în Congres. Un Congres cu câteva sute de membri. Fără conferinţe judeţene organizate ca la carte, deci fără reprezentanţi care să reflecte cu adevărat voinţa membrilor PSD din toată ţara", scrie Mitrea.
El afirmă că "Geoană & co. speră ca printr-un Congres rapid şi aranjat să-şi păstreze controlul asupra partidului, control care a dus partidul în situaţia de a se permanentiza în Opoziţie".
"Este grav dacă gruparea Geoană reuşeşte să dea această lovitură. Este grav pentru că, dacă lovitură le iese, riscul ca PSD să se rupă este foarte mare. Sper ca toţi colegii mei, şefi de filiale, lideri locali, oameni cu influenţă în partid, oameni cărora le pasă de PSD, să se opună acestei tentative", mai notează Mitrea.
Între timp, o bună parte din liderii social-democraţi, unii apropiaţi ai lui Geoană, iar alţii curtaţi în acest sens, s-au reunit vineri seara, la Braşov, la întâlnire participând şi preşedintele Mircea Geoană. La întâlnirea respectivă au fost invitaţi "anumiţi" lideri ? şefi de filiale şi vicepreşedinţi, în timp ce alţii, cu predilecţie cei cunoscuţi ca partizani ai lui Adrian Năstase sau Miron Mitrea, nu au primit asemenea invitaţii.
Liderul PSD Adrian Năstase a acuzat practica întâlnirilor la hoteluri şi cârciumi, el exprimând speranţa că liderii prezenţi în Poiană nu vor merge pe această linie şi se vor menţine în cadrul discuţiilor statutare, nu informale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea Mircea Geoană
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close