Antena 3 CNN Politică Mitrea: PSD trebuie să nu mai fie partidul preş, partidul balama şi partidul scut

Mitrea: PSD trebuie să nu mai fie partidul preş, partidul balama şi partidul scut

Mitrea: PSD trebuie să nu mai fie partidul preş, partidul balama şi partidul scut
Sursa foto: miron mitrea
22 Dec 2009   •   00:33

Fostul secretar general al PSD continuă ofensiva lansată contra actualei conduceri a partidului. Într-o nouă postare pe blogul său, Miron Mitrea apreciază că ?asistăm la instaurarea unei puteri de dreapta cu PD-L pe post de pilon principal. Aşadar, criza politică este pe cale să se rezolve. Din păcate, nu într-un mod favorabil nouă, pesediştilor?.
Acesta remarcă însă că nu a fost depăşită criza economică, la care nu s-a apucat nimeni să lucreze şi crede că PSD ar fi putut avea un aport în acest sens. El consideră acesta un motiv suficient pentru o discuţie în interiorul partidului.
Referindu-se la propunerea ca Marian Sârbu să fie numit ministru în noul guvern Boc, acesta notează că decizia de a o respinge a fost corectă politic. ?Dar modul în care a fost abordată această problemă de unii lideri ai partidului mă îngrijorează. Faptul ca încercarea de a face şi în România ceea ce Barack Obama a făcut în SUA sau Nicolas Sarkozy a făcut în Franţa (când au cooptat în guvern oameni din opoziţie) a fost întâmpinată cu arma la ochi de conducerea PSD, nu poate duce la o detensionare a situaţiei?.
Politicianul cere o decuplare de ?la starea de luptă permanenta în care suntem de un an încoace? şi acordarea unui răgaz ?pentru a construi un PSD modern, democratic, subordonat interesului naţional, solidar, profesionist şi deschis?.

?Trebuie să ne unim forţele pentru ca despre PSD să nu se mai poată spune că este partidul preş. Sau partidul balama. Sau, aş mai adăuga eu, partidul scut. Scut in jurul unuia sau altuia. Trebuie să ne recâştigăm demnitatea ca partid, pentru ca pesediştii din teritoriu sunt oameni demni. Chiar daca unii din conducerea centrala au cam uitat acest lucru?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close