Antena 3 CNN Politică Mitrea s-a stropşit la Geoană: Nu accept jigniri din partea celor care nu au făcut un gest de demnitate

Mitrea s-a stropşit la Geoană: Nu accept jigniri din partea celor care nu au făcut un gest de demnitate

Mitrea s-a stropşit la Geoană: Nu accept jigniri din partea celor care nu au făcut un gest de demnitate
Sursa foto: Miron Mitrea
04 Feb 2010   •   14:37

Senatorul Miron Mitrea a tunat şi fulgerat, joi, la adresa actualei conduceri PSD după ce aceasta a lăsat să circule printre membrii Consiliului Naţional un document privind "reconstrucţia ideologică a PSD" care sugera că atât el, cât şi Crsitian Diaconescu şi Marian Sârbu s-ar fi gudurat pentru un post de ministru pe lângă preşedintele Traian Băsescu.

În documentul din mapă intitulat ?Tezele pentru reconstrucţia ideologică a PSD?, scrie printre aletele ?lumea trebuie să ştie în ce fel se raportează PSD la actuala guvernare: gudurându-se pe coridioarele acesteia, sperând că Traian Băsescu îl va solicita pe Miron Mitrea la Transporturi, fie pe Cristian Diaconescu la Externe, aşa cum a făcut recent cu Marian Sârbu la Muncă", a citat Cristian Diaconescu?.
Remarca a provocat furia lui Mitrea care s-a dezlănţuit la începutul discursului său dedicat propriului program politic.
?Poate că nu e bine să mă provoace nimeni. Cei din afara partidului au învăţat asta. Nu accept să fiu omul nimănui şi nu accept să fiu jignit în acest fel de nimeni, de oameni care nu au dat dovadă de nici un gest de demnitate. Nu ar trebuie să uite că într-un moment în care mi-era greu Parlamentul României mi-a dat imunitate. M-am întors din concediu şi mi-am dat demisia pentru că ştiam că prin acest gest am să ajut colegii din teritoriu pentru a le da argumente să lupte
într-un moment greu. Am fost sfătuit atunci să nu-mi dau demisia? a amintit Mitrea.

Senatorul PSD a profitat de o propunere a potenţialului său coleg de echipă, Cristian Diaconescu privind modificarea statutului astfel încât cei care pierd un scrutin electoral să-şi dea demisia din posturile de răspundere deţinute în partid.

?Îmi pare rău Cristi că ai spus ca cei care pierd alegerile ar trebui să-şi dea demisia. Şi Mircea Geoană a spus asta şi iaca că nu şi-o dă. Spune că nu este o temă personală să ajungă preşedintele partidului. Pentru mine este o provocare personală, am motive personale să ajung la şefia PSD şi nu cred că printr-un tangou liniştit ajungem acolo? a comentat Mitrea.

?Sunt încăpăţanat şi nu sunt uşor de dat la o parte?a mai avertizat Mitrea, referindu-se la sugestiile făcute de Geoană cu privire la modificarea actualului ?statut bâlbâit? care oferă prea multă protecţie membrilor de partid care calcă în străchini şi scapă astfel de excluderea din partid.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea jigniri Mircea Geoană demisie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close