Antena 3 CNN Politică Moţiunea PSD, bomba contra lui Tăriceanu

Moţiunea PSD, bomba contra lui Tăriceanu

Moţiunea PSD, bomba contra lui Tăriceanu
22 Mai 2007   •   17:07

Tot mai multe semnale de pe scena politică vin să confirme o apropiată moţiune de cenzură la adresa cabinetului Tăriceanu 2. Zvonurile au apărut imediat după victoria lui Traian Băsescu în referendumul organizat pentru demiterea sa. Preşedintele reconfirmat a anunţat că doreşte o reconfigurare a scenei politice, iar PSD s-a grăbit să anunţe că doreşte o nouă majoritate parlamentară transparentă. PD a făcut un anunţ surpriză spunând că nu mai exclude o guvernare cu inamicii din PSD, iar calea către un nou guvern este astfel bătătorită.

PC şi PRM vor susţine o moţiune contra cabinetului Tăriceanu
Partidul Conservator a anunţat marţi că va susţine o moţiune de cenzură, eventual iniţiată de PSD, contra cabinetului Tăriceanu. Această idee este agreată şi de peremişti, după cum spune Lucian Bolcaş: 'Evident, ca singur partid de opoziţie, PRM nu are de ce să susţină acest guvern care este o ruşine pentru ţară'. Democraţii şi colegii lor din PLD vor vota cu siguranţă contra actualului guvern, iar voturile UDMR, PNL şi ale minorităţilor nu vor putea susţine actualul guvern. Singura necunoscută este momentul când PSD va iniţia moţiunea care va duce la căderea actualului guvern.

PSD nu a decis (încă) intrarea la guvernare
Mircea Geoană a anunţat marţi într-o conferinţă de presă că PSD nu a luat încă o decizie privind intrarea la guvernare ori privind încheierea unei alianţe. Geoană spune că PSD va demara discuţii cu toţi actorii politici pentru a clarifica situaţia politică actuală, în care România este condusă de un guvern minoritar. Abia în urma consultărilor politice, PSD va decide ce linie va adopta.

Ovidiu Drăghia, Antena3.ro

DECLARAŢII ÎN VIDEO NEWS/ Politică:
PC va susţine o moţiune de cenzură contra cabinetului Tăriceanu
Mircea Geoană: Negociem cu toate partidele
Ioan Rus vrea o guvernare PSD-PD

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close