Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu, responsabil pentru situţia de criză descrisă în discursul din Parlament

Năstase: Băsescu, responsabil pentru situţia de criză descrisă în discursul din Parlament

Năstase: Băsescu, responsabil pentru situţia de criză descrisă în discursul din Parlament
Sursa foto: Adrian Nastase
10 Mar 2009   •   14:50

Preşedintele Traian Băsescu fuge de răspundere. Fuge de răspunderea situaţiei dificile în care se află România, de responsabilitate pentru măsurile de austeritate preferenţiale, de administraţia incompetentă condusă de premieri numiţi de el, de eşecul reformei în justiţie, se delimitează până şi de fiica sa candidat la europarlamentare pe lista PDL, susţine preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, într-o postare acidă pe propriul blog.
Referindu-se la discursul critic ţinut luni de preşedintele statului în faţa plenului reunit al Parlamentului, fostul premier Adrian Năstase îl acuză pe Traian Băsescu că nu îşi asumă responsabilitatea situaţiei pe care a zugravit-o şi că pferă să-şi ascundă nereuşita politică a patru ani de mandat în spetele unui ?limbaj de lemn?.
Preşedintele, în relaţii strânse de dragoste şi ură cu textul constituţional
"Logica textului constituţional - cu care preşedintele se află în relaţii strânse de dragoste şi ură - ar duce la ideea că şeful statului este la fel de responsabil pentru situaţia actuală pe cât de multă putere instituţională are la dispoziţie. În schimb, după aproape 60 de minute de text plictisitor, Traian Băsescu a reuşit să producă un discurs în plenul Parlamentului în care a prezentat situaţia dificilă a României fără să-şi asume vreun fel de responsabilitate pentru ea. Deşi e preşedinte al României de peste patru ani!", scrie Năstase.

Responsabilitate de ?preşedinte-jucător?
Preşedintele CN al PSD, susţine că Băsescu ar fi trebuit să-şi facă mea culpa pentru o situaţie pentru care e deplin responsabil prin alegerile de ?preşedinte-jucător? făcute în timpul mandatului. .
"Nu am auzit nici un fel de mea culpa. Nici un fel de asumare de responsabilitate pentru ultimii 4 ani, în care a năşit guvernul scos ca principalul responsabil pentru situaţia actuală din ţară. Nici un fel de responsabilitate pentru măsurile de austeritate preferenţiale, pe care le suportă mai mult cei care au rămas fără slujbă sau cu salariul diminuat, mai degrabă decât cei din propriul său staff. Nimic despre felul în care Traian Băsescu pozează dezinvolt în pantofii de şef al guvernului pentru a-şi fabrica mai multă publicitate în vederea alegerilor din decembrie ( sau octombrie?)", mai posteză Adrian Năstase.
Neuitând de propriile socoteli cu şeful statului, Năstase critică şi faptul că Băsescu stabileşte "priorităţi" cum ar fi "punerea în paranteză a Constituţiei pentru acuzarea unor foşti miniştri, 9 miliarde de euro de fonduri pe care o administraţie incompetentă (condusă de premieri numiţi de el) a fost incapabilă să-i folosească şi adoptarea unei reforme în Justiţie care, probabil, va permite şi de acum înainte unui interlop, susţinut de partidul său de suflet, să ocupe şefia unei agenţii guvernamentale".
Discursul, proba nereuşitei politice
Comparând discursul prezidenţial cu elementele unui roman biografic kafkian, Năstase acuză nereuşita politică a preşedintelui Traian Băsescu.
?Discursul destul de tehnic din Parlament, al lui Traian Băsescu îi ascunde nereuşita politică. Ca întotdeauna, prin faptul că el prezintă datele problemei, preşedintele se proiectează ca exterior problemei şi indispensabil soluţiei. Dar, la fel ca ciobanul care a strigat după ajutor, invocând lupul de prea multe ori, s-ar putea ca preşedintele să găsească foarte puţini politicieni dispuşi să se lase păcăliţi din nou. Şi mult mai puţini alegători decât şi-ar imagina", afirmă Năstase.
Năstase: ?Băsescu s-a delimitat până şi de propria fiică?
Fuga de răspundere îmbracă noi forme în cazul celui care vrea să-şi reînnoiască mandatul la Cotroceni, mai susţine deputatul PSD, dând ca exemplu declaraţiile acestuia despre fiica sa, Elena Băsescu, făcute luni seară la TVR.
"Fuga de răspundere a ajuns dincolo de paroxism în momentul în care, la TVR, s-a delimitat până şi de propria fiică. Este, probabil, modelul pe care vrea să îl transmită românilor, pentru încă cinci ani de acum înainte", conchide Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close