Antena 3 CNN Politică Năstase: miza lui Băsescu, spargerea PSD

Năstase: miza lui Băsescu, spargerea PSD

Năstase: miza lui Băsescu, spargerea PSD
21 Mai 2007   •   10:18

PSD a căzut într-o capcană prin implicarea în demersul de suspendare a preşedintelui, pentru că a intervenit de fapt într-o luptă între şeful statului şi premierul Tăriceanu. Asta a declarat fostul premier Adrian Năstase, invitat duminică seară la emisiunea Zig Zag cu Ion Cristoiu. Năstase a spus şi că, în perioada următoare, cea mai proastă soluţie pentru social-democraţi ar fi sprijinirea, în secret, a Guvernului Tăriceanu.

Adrian Năstase a declarat că a fost reţinut faţă de succesul campaniei împotriva lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte PSD le-a reproşat colegilor de partid lipsa unei strategii de comunicare, precum şi lipsa unei alternative pe care să o propună românilor.

Adrian Năstase le atrage atenţia celor din PSD că partidul trebuie să depăşescă lupta politică, să evite fricţiunile în partid şi să se întoarcă la problemele ţării. Aceasta în condiţiile în care, spune Năstase, miza lui Băsescu este distrugerea PSD, prin încercarea de creare în interiorul partidului a unui nou PLD.

Fostul premier nu a uitat să le reproşeze unor colegi faptul că l-au îndepărtat, iar acest lucru a dus la erodarea imaginii partidului. În opinia lui Năstase, soluţia pentru ca PSD să recâştige încrederea românilor este unitatea şi asumarea responsabilităţii.

Năstase a condamnat discursul politic al lui Traian Băsescu de după referendum, acuzându-l că vrea doar să dirijeze nemulţumirea oamenilor spre Parlament. Fostul premier a mai precizat că Băsescu nu este, de fapt, un învingător al acestui referendum, ci, mai degrabă, el a suferit o mare înfrângere.

Antena 3

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close