Antena 3 CNN Politică Năstase şi Mitrea i-au propus lui Iliescu să preia partidul un an. Liderul onorific: "E cam mult"

Năstase şi Mitrea i-au propus lui Iliescu să preia partidul un an. Liderul onorific: "E cam mult"

Năstase şi Mitrea i-au propus lui Iliescu să preia partidul un an. Liderul onorific: "E cam mult"
19 Feb 2010   •   08:58

Contracandidaţii lui Mircea Geoană au încercat să-l readucă pe Ion Iliescu la conducerea partidului, ca ultimă soluţie în disputa pentru preşedinţia PSD, au declarat surse din PSD pentru Gândul. Adrian Năstase şi Miron Mitrea i-au propus preşedintelui de onoare să preia partidul pentru un an, timp în care să se facă alegeri în toate organizaţiile şi apoi să aibă loc apoi un nou congres. Ion Iliescu a refuzat însă propunerea.


"Eu mă încadrez în prevederile unor poziţii de reprezentare onorifică, dar ca să mă angajez acum, la 80 de ani, să preiau partidul, e cam mult", a declarat Ion Iliescu pentru Gândul.

Între timp, Congresul bate la uşa PSD. A mai rămas o zi până la întrunire, iar liderii partidului se întâlnesc pentru a pune la punct ultimele detalii. În jurul orei 10:00 are loc, la Palatul Parlamentului, întâlnirea Comisiei pentru statut. Principalii contracandidaţi - Mircea Geoană, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea - şi-au depus oficial candidaturile.

Candidaţii la preşedinţia partidului au renunţat la listele cu echipele de conducere şi au înregistrat doar candidaturi individuale.

Cristian Diaconescu şi-a depus dosarul, împreună cu lista de susţinători, însă nu s-a acceptat decât candidatura lui, aşa cum cere statutul. Mircea Geoană a renunţat şi el, pentru moment, la votul pe liste.

Se pot depune candidaturi şi la Congres, potrivit statutului, dar cu aprobarea expresă a acestui for. Atunci este aşteptat ca Radu Mazăre şi Andrei Alexandru să se înscrie în cursă pentru funcţia de preşedinte.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close