Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai: Băsescu a compromis justiţia

Norica Nicolai: Băsescu a compromis justiţia

Norica Nicolai: Băsescu a compromis justiţia
08 Mai 2007   •   16:18

Norica Nicolai, vicepreşedintele PNL, îl acuză pe Traian Băsescu că a intervenit în justiţie, contrar promisiunilor din campania electorală. Băsescu şi-a atras voturi pentru că a promis că-i va aduce în faţa justiţiei pe cei care se amestecă în anchete, însă după instalarea la Cotroceni acesta nu şi-a mai ţinut promisiunile electorale şi a fost singurul om care a avut o intervenţie activă în justiţie, susţine Nicolai. Preşedintele suspendat a transformat justiţia într-o armă personală pentru a-şi reduce la tăcere adversarii, a mai spus aceasta.

Tudor Chiuariu, actualul ministru al Justiţiei, face acum o evaluare a întârzierilor înregistrate în timpul mandatului Monicăi Macovei, a mai spus Norica Nicolai. Senatorul PNL l-a acuzat pe Traian Băsescu că s-a alăturat unei părţi din serviciile de informaţii pentru domina scena politică. Acest lucru a fost demonstrat de cazul ?bileţelul lui Coldea?.

Vicepreşedintele PNL a precizat că demisia lui Claudiu Săftoiu de la conducerea SIE a avut ca scop acoperirea scandalului privind interceptările ilegale. Liberalii îl acuză pe Băsescu de faptul că şi-a instalat oameni în posturi cheie ale controlului politic. Nicolai a susţinut că preşedintele suspendat a compromis fenomenul justiţiei în ultimii doi ani.

Referitor la cererea de revocare din funcţie a lui Florin Ţuluş, Norica Nicolai a spus că ministrul justiţiei poate cere demiterea unui magistrat şi că aceasta nu are legătură cu dosarele pe care adjunctul lui Daniel Morar le instrumenta. Nicolai a mai precizat că procurorii ar trebui să fie propuşi numai de DNA.

Bundaru Anca, Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close