Antena 3 Politică Numele lui Traian Băsescu, huiduit de publicul venit la Festivalul "George Enescu" (VIDEO)

Numele lui Traian Băsescu, huiduit de publicul venit la Festivalul "George Enescu" (VIDEO)

09 Sep 2009   •   11:10
Numele lui Traian Băsescu, huiduit de publicul venit la Festivalul "George Enescu" (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu

Numele preşedintelui Traian Băsescu a fost huiduit marţi seară, la scenă deschisă de către publicul prezent la un concert din cadrul festivalului ?George Enescu?. Momentul a fost provocat de ministrul Culturii, Theodor Paleologu, care a ţinut să-i înmâneze violonistului şi dirijorului rus Maxim Vengerov, ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler. Ministrul a făcut greşeala să anunţe că distincţia acordată prestigiosului muzician vine din partea lui Traian Băsescu, precizarea fiind întâmpinată de o bună parte din spectatori cu fluierături şi huiduieli la adresa numelui şefului statului.
Prezent marţi seară, la Sala Palatului din Bucureşti, pentru a dirija Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în cadrul unui program de Beethoven, Maxim Vengerov, una dintre vedetele Festivalului a devenit protagonist fără voie a unei încercări stângace de politizare a evenimentului de către ministrul Culturii, Theodor Paleologu.
În finalul concertului, pe care publicul l-a răsplătit cu aproape cinci minute de aplauze, ministrul Paleologu a intrat în scenă şi, după ce l-a felicitat pe Maxim Vengerov, i-a înmânat acestuia ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, menţionând că distincţia este oferită în numele preşedintelui Traian Băsescu. Aducerea în discuţie a numelui şefului statului în faţa unei săli pline care venise să asculte muzică de calitate a fost sancţionată de o parte dintre spectatori, care au huiduit şi fluierat demersul ministrului. Totuşi, publicul a aplaudat în momentul în care violonistul-dirijor şi-a primit decoraţia.
"E o zi foarte specială pentru mine. Vin în ţara în care s-a născut cel mai mare idol al meu - Enescu", a declarat Maxim Vengerov, carea trecut rapid peste episodul stânjenitor. De asemenea, celebrul muzician a mai spus că a fost un adevărat privilegiu să lucreze cu o asemenea orchestră "fantastică" şi a promis că se va întoarce şi în calitate de violonist.
Violonistul Maxim Vengerov este considerat unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii. Vengerov a cântat alături de mari orchestre ale lumii, ca Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Philharmonic, The Singapore Symphony Orchestra. El cântă la o vioară Stradivarius Kreutzer (1727), pe care a achiziţionat-o în 1998.Antena3.ro

×
Subiecte în articol: festival medalie violonist

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close