Antena 3 CNN Politică Omul lui Macovei se chinuie să redeschidă dosarul OUG 13

Omul lui Macovei se chinuie să redeschidă dosarul OUG 13

Omul lui Macovei se chinuie să redeschidă dosarul OUG 13
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iun 2017   •   17:10

Mihai Polițeanu, fost consilier al Monicăi Macovei și reclamant în dosarul OUG 13, încearcă să redeschidă acest dosar, după ce Parchetul General a decis luni să claseze dosarul celebrei Ordonanțe de Urgență nr. 13, referitoare la modificarea Codurilor penale.

”Recitesc comunicatul Parchetului privind clasarea cauzei OUG 13 și rezumatul sună cam așa: "Prevederile legislației penale nu se mai aplică miniștrilor pentru faptele comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru că așa a vrut Curtea Constituțională. E liber la furat, băieți!" De altfel, clasarea a intervenit cu aplicarea art. 16 alin. lit. b, adică "b fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege". Cred că domnii Nicolicea, Nicolae și Iordache crapă de invidie și admirație atunci când se gândesc la dl Morar. Aștept să-mi vină acasă ordonanța de clasare, o să mă sfătuiesc cu prieteni avocați și o să iau o decizie ce fac mai departe”, a scris Mihai Polițeanu, reclamant în dosarul OUG 13, pe Facebook.

Augustin Lazăr a declarat, înainte de a intra la şedinţa CSM, că Parchetul General a clasat dosarul Ordonanţei 13 pentru a nu încălca decizia CCR, care scotea ancheta din limitele de constituţionalitate. 

Procurorul General susţine nu există vreo legătură între faptul că dosarul a fost închis în aceeaşi zi în care a fost desemnat un nou premier. 

Informațiile au fost prezentate marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close