Antena 3 Politică Opoziţia, despre reorganizarea teritorială: Se vrea distragerea atenţiei de la adevăratele probleme

Opoziţia, despre reorganizarea teritorială: Se vrea distragerea atenţiei de la adevăratele probleme

14 Iun 2011   •   08:32
Opoziţia, despre reorganizarea teritorială: Se vrea distragerea atenţiei de la adevăratele probleme
Sursa foto: Foto: Intact Images

Reorganizarea teritorială generează tensiuni. Liderii Opoziţiei spun că reîmpărţirea ţării în 8 regiuni este doar o strategie de a distrage atenţia de la adevăratele probleme ale României. 

Tensiuni sunt şi în Coaliţia de guvernământ. Pentru a cădea la un acord cu liderii UDMR, premierul Emil Boc este dispus să îşi asume răspunderea pe noua hartă a României, dar şi pe statutul minorităţilor.

Ideea reorganizării teritoriale este respinsă nu doar de reprezentanţii UDMR, ci şi de liderii Opoziţiei. Partidul Conservator va solicita joi convocarea unui referendum în cadrul căruia românii să decidă în favoarea sau împotriva legii reorganizării administrative şi a celei privind statutul minorităţilor naţionale, idee susţinută şi de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Nici liderii PNL nu susţin ideea unei reorganizări administrative a ţării. Ei spun că este vorba despre "o şmecherie politică" ce încalcă prevederile Constituţiei şi angajamentele europene ale României.

Pe de altă parte, PDL îşi motivează propunerea spunând că o astfel de reorganizare ar duce la o reducere de personal a aparatului administrativ de aproape 6.000 de posturi şi la o economie de aproximativ 30 de milioane de euro pe an.

 

×
Subiecte în articol: opozitia

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close