Antena 3 CNN Politică Opoziţia: Peste un milion de familii riscă să stea în frig la iarnă. Oraşele cu primari USL sunt vulnerabile

Opoziţia: Peste un milion de familii riscă să stea în frig la iarnă. Oraşele cu primari USL sunt vulnerabile

Opoziţia: Peste un milion de familii riscă să stea în frig la iarnă. Oraşele cu primari USL sunt vulnerabile
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Aug 2011   •   10:23

Peste un milion de familii vor sta în frig la iarnă. Avertismentul vine din partea opoziţiei, care se teme că oraşele cu primari USL vor fi special lăsate fără bani, ca să nu poată acorda ajutoare populaţiei.

Reprezentanţii puterii spun că, din contră, abia acum se vor acorda ajutoarele corect, doar celor nevoiaşi.

Guvernul va majora suma pe care o acordă pentru ajutoarele de încălzire, de la 120 la 345 milioane de lei, spune premierul Emil Boc. Executivul acoperă 10% din costurile pentru persoanele singure şi 5% pentru fiecare membru din familiile sărace. Restul va veni însă de la autorităţile locale.

Opoziţia critică intenţia guvernului de a scoate subvenţiile pentru încălzire. Liderii USL se tem că oraşele conduse de primarii social liberali vor fi lăsate special fără bani, ca să nu poată acorda ajutoare pentru încălzire.

Reprezentanţii propietarilor avertizează că statul a majorat cu 37% preţul pentru gigacalorie, în timp ce ajutoarele pentru încălzire vor creşte cu numai 5%.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că guvernul încalcă înţelegerea făcută cu oficialii FMI, de a creşte ajutoarele pentru încălzire, la tăierea subvenţiilor pentru gigacalorie.

 


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close