Antena 3 CNN Politică Orban a schimbat 11 manageri din minister

Orban a schimbat 11 manageri din minister

Orban a schimbat 11 manageri din minister
28 Mai 2007   •   08:11

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a destituit în cele 40 de zile care au trecut de la numirea sa în funcţie 11 manageri din subordinea sa. După ce în week-end a anunţat înlocuirea directorilor de la Tarom şi Registrul Auto Român, Orban pregăteşte al doisprezecelea nume. Modificările nu au fost făcute pe criteriul eficienţei cât mai ales din considerente politice, spun jurnaliştii de la ?Cotidianul?. Liberalul Ludovic Orban a început modernizarea infrastructurilor naţionale de transport prin schimbarea directorilor generali. Alături de aceştia, au fost shimbaţi din funcţie şi numeroşi membri ai Consiliilor de Administraţie şi ai Adunărilor Generale ale Acţionarilor. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost numiţi de predecesorii lui Orban la Ministerul Transporturilor, Gheorghe Dobre si Radu Berceanu.

Locurile libere au fost ocupate în principal de membri marcanţi ai Partidului Naţional Liberal. Directorii înlocuiţi sunt de la Compania de Autostrăzi, CFR SA, Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română, Societatea de Turism Feroviar, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Autoritatea Navală Română, Autoritatea Aeronautică Civilă, Tarom şi Autoritatea Feroviară Română. Conform unor surse din minister, citate de jurnaliştii de la ?Cotidianul?, directorul Metrorex Liviu Şoavă ar putea fi şi el înlocuit. Cei mai mulţi dintre cei schimbaţi şi-au acceptat cu seninătate soarta, spun ziariştii, deoarece aceştia ştiau că denumirea lor s-a datorat apartenenţei la Partidul Democrat.

Reacţia nu a fost însă în toate cazurile aceeaşi. Fostul director general al Companiei Porturilor Maritime Constanţa, Mircea Baniaş, a ameninţat chiar cu un proces în justiţie împotriva lui Orban, pe motiv că nu i se pot aduce reproşuri privind activitatea sa profesională. Analistul politic Cristian Pârvulescu este de părere că ministrul Transporturilor doreşte o uşurare a accesului grupurilor liberale de interese spre lucrările din bani publici sau chiar o eliminare a celor numiţi de PD.

Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close