Antena 3 CNN Politică Orban a survolat ?Aeroportul Braşov?

Orban a survolat ?Aeroportul Braşov?

Orban a survolat ?Aeroportul Braşov?
26 Apr 2007   •   15:11

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a vizitat amplasamentul viitorului aeroport internaţional de la Braşov-Ghimbav, promiţându-i preşedintelui Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, sprijinul pentru construirea acestuia. ?Ca braşovean îmi doresc, de mic, un aeroport la Braşov. Aristotel Căncescu va avea toată susţinerea mea pentru a demara cât mai repede lucrările la aeroport?, a spus Orban.

Directorul IAR şi-a dat acordul pentru trecerea a 14 hectare de teren în proprietate privată, afirmând că este vorba despre un teren care este la marginea pistei de încercare a elicopterelor şi care nu afectează în niciun fel activitatea societăţii şi nici pe cea a aeroclubului. Ludovic Orban a afirmat că, în bugetul pentru acest an nu există fonduri pentru construirea aeroportului, dar, cu siguranţă, vor fi în bugetul de anul viitor.

Ministrul Transporturilor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în acest mandat va începe şi construcţia şoselei de centură a Braşovului, şi a şoselei de centură a Făgăraşului. După 1 mai se va semna contractul de consultanţă şi cel de proiectare pentru şoseaua de centură a Braşovului, subliniind că se doreşte o scurtare a termenului de proiectare, de la 18 luni la 12 luni.

Aeroportul internaţional de la Braşov-Ghimbav se va întinde pe o suprafaţă de 140 ha, va avea o pistă pentru zboruri internaţionale în lungime de 2.800 m, un terminal de pasageri care va permite un trafic anual de 1,5 milioane de pasageri, şi un terminal de mărfuri cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi.

Construcţia aeroportului va fi gata în 24 de luni de la începerea lucrărilor, iar investiţia, în valoare de 100 de milioane de euro, este suportată de firma canadiană Intelcan.

După discuţia cu conducerea IAR Ghimbav, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a zburat cu un avion de agrement de două locuri. La aterizare, ministrul a spus că zborul nu a fost dificil, că a pilotat şi el pentru câteva secunde avionul, dar că, în cel mai scurt timp, va face un curs de pilotaj.

Rompres

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close