Antena 3 CNN Politică Orban cere ieşirea PNL de la guvernare

Orban cere ieşirea PNL de la guvernare

Orban cere ieşirea PNL de la guvernare
20 Mai 2007   •   14:02

Votul de sâmbătă dă peste cap calculele optimiste pe care iniţiatorii suspendării lui Traian Băsescu le-au făcut până acum. Pentru că lucrurile nu au ieşit aşa cum au vrut ei, reprezentanţii partidelor încep să facă noi calcule şi să regândească strategii. Toţi vor ca efectele votului să fie cât mai puţin resimţite de partidele pe care le reprezintă, iar pierderile la nivel de imagine să fie cât mai mici. Liberalii anunţă că iau în calcul retragerea de la guvernare, UDMR îşi recunoaşte greşeala de a fi spus electoratului cum să voteze, iar conducerea PSD este somată să îşi asume efectul.

PNL Bucureşti vrea trecerea partidului în opoziţie
Primii care au ieşit cu asemenea declaraţii au fost liberalii. Ludovic Orban a anunţat că, în numele organizaţiei de Bucureşti, va propune Delegaţiei Permanente ca liberalii să părăsească guvernarea. Acesta a declarat că PNL şi-a îndeplinit obiectivele majore la guvernare şi că respectă votul românilor dar nu doreşte să facă niciun compromis alături de vreun partid în privinţa aplicării programului de guvernare.

Ludovic Orban crede că votul populaţiei a fost unul sentimental, anti PSD dar al cărui rol este de menţinere a stabilităţii. ?Rezultatul votului este urmarea unei conjucturi politice particulare,? a spus Orban. Acesta îşi reproşează că nu a dus o campanie mai agresivă şi că nu a contracarat acţiunile populiste ale PD. Orban a cerut membrilor PNL să rămână uniţi şi să nu dea curs vreunei tentaţii. Vicepreşedintele PNL a refuzat să comenteze revenirea preşedintelui în funcţie. ?Traian Băsescu de când s-a suit în dealul Cotroceni a uitat că a ajuns acolo cu ajutorul PNL,? a spus Orban.

Partidul Democrat vrea alegeri anticipate
O reacţie la declaraţia preşedintelui PNL Bucureşti a venit din partea fostului partener de alianţă, Partidul Democrat. Preşedintele executiv al PD Adriean Videanu a declarat că, nu doar PNL ar trebui să treacă în opoziţie, ci toate cele cinci partide care au susţinut suspendarea lui Băsescu. Poporul, spune Videanu, ar trebui să decidă prin alegeri anticipate ce partid să ajungă la putere. Liderul PD a mai spus că procedura declanşării anticipatelor trebuie să fie inţiată cât mai repede cu putinţă, pe baza unor consultări între partidele politice.

UCM cere demisia parlamentarilor UDMR care au votat pro-Băsescu
Prezenţa slabă la vot a maghiarilor a stârnit agitaţie şi la UDMR. Uniunea Civic Maghiară spune că liderii formaţiunii nu mai sunt reprezentativi. Conducerea UDMR susţine contrariul. Preşedintele Uniunii Civice Maghiare, Szasz Jeno, a cerut parlamentarilor UDMR care au votat pentru suspendarea preşedintelui să demisioneze în bloc. Opinia UCM nu este acceptată de liderii UDMR care, deşi recunosc că au adoptat o strategie greşită, nu sunt de părere că nu mai au reprezentativitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close