Antena 3 CNN Politică Palatul Victoria va fi consolidat de o firmă din Olanda

Palatul Victoria va fi consolidat de o firmă din Olanda

Palatul Victoria va fi consolidat de o firmă din Olanda
15 Iul 2007   •   10:16

Reprezentanţii juriului internaţional al concursului de proiecte de arhitectură organizat pentru extinderea palatului Victoria au desemnat câştigător priectul ce aparţine unei firme din Olanda. Firma câştigătoare va avea calitatea de proiectant general şi va întocmi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi de execuţie, iar costurile proiectului se vor ridica la 32,1 milioane euro, estimându-se că lucrările vor dura aproximativ trei ani.

La concurs au participat iniţial 27 de firme de arhitectură din care au fost selectate doar 6 după o triere preliminară. După încă două zile de dezbateri juriul a ales câştigător proiectul olandez despre care celebrul arhitect Dan Hanganu spune că ?este un proiect contemporan care se integrează cu demnitate în curentul de arhitectură modernă?. Tot el a precizat şi că ?acest tip de concurs este o garanţie în obţinerea excelenţei?.

Extinderea actualului Palat a fost determinată de faptul că unele clădiri în care funcţionează departamente ale guvernului au fost revendicate de foştii proprietari. Prin urmare, instituţiile din subordinea Guvernului au nevoie de alte spaţii.

Pe lângă consolidarea actualei clădiri a guvernului, o nouă clădire va fi construită în spatele Palatului Victoria, terenul respectiv fiind domeniu public al statului. La finalul lucrărilor, sediul Executivului va avea o arie desfăşurată de aproximativ 43.000 metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţă actuală, de 26.000 metri pătraţi.

Antena 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close