Antena 3 CNN Politică Paleologu: Nu plec din PDL din ambiţie politică, deşi voi plăti pentru idioţeniile şi hoţia altora

Paleologu: Nu plec din PDL din ambiţie politică, deşi voi plăti pentru idioţeniile şi hoţia altora

Paleologu: Nu plec din PDL din ambiţie politică, deşi voi plăti pentru idioţeniile şi hoţia altora
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2012   •   12:02

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, la RFI, că nu pleacă din partid "din ambiţie politică" pentru că vrea să joace "un rol important în politica românească", deşi ştie că va plăti pentru "idioţeniile, aroganţa şi hoţia altora", scrie Mediafax.

În opinia lui Paleologu, valul de demisii din PDL este "un simptom al faptului că partidele româneşti nu sunt suficient de închegate din punct de vedere doctrinar, al militantismului politic".
   
"Nu vă imaginaţi, de exemplu, în Franţa că trece unul dintr-o parte în alta, de la Partidul Socialist sau de la partidul gaullist în celălalt sens, în funcţie de cine câştigă, Francois Hollande sau Sarkozy! Acolo-i foarte clar, eşti de dreapta, eşti de stânga şi stai unde eşti!", adaugă Paleologu.
   
Theodor Paleologu spune că unii demisionari din PDL "se lasă influenţaţi de sirene".
   
Întrebat de ce el nu pleacă din PDL, Theodor Paleologu a răspuns că din ambiţie politică.

"Din ambiţie politică, pentru că eu vreau să joc un rol important în politica românească şi nu poţi face asta dacă nu stai acolo unde eşti şi dacă nu suporţi şi perioade de impopularitate. Evident, eu ştiu foarte bine că voi plăti factura pentru boacănele făcute de alţii, pentru idioţeniile făcute de alţii, pentru aroganţa, incompetenţa şi hoţia altora! Îmi dau seama, nu e drept, dar aşa se va întâmpla, asta este, c'est la vie! Însă, pe termen lung, oamenii apreciază consecvenţa şi constanţa în politică".
   
Întrebat dacă este şi vina PDL pentru demisiile din ultimele zile, Theodor Paleologu spune că în unele situaţii "este şi vina noastră că nu i-am băgat în seamă, că nu i-am ascultat".

PDL se confruntă de câteva zile de un val de demisii ale unor parlamentari, care trec la partidele USL.

×
Subiecte în articol: Theodor Paleologu Franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close