Antena 3 CNN Politică "Parchetul a înţeles că 2007 este anul energiei"

"Parchetul a înţeles că 2007 este anul energiei"

"Parchetul a înţeles că 2007 este anul energiei"
13 Apr 2007   •   12:07
Varujan Vosganian - Parchetul este prima instituţie din România care a înţeles că anul 2007 este anul energiei, a declarat ministrul, la un forum pe tema dezvoltării economice după integrarea în UE. Ministrul Economiei a precizat că nu se poate vorbi despre un dezastru al pieţei de energie. "Cei care mai vorbesc de dezastrul pieţei de energie o fac din lipsă de imaginaţie şi clişee. Nu mai trebuie făcute astfel de afirmaţii, începând cu întâiul om în stat şi până la ultimul funcţionar".

Ministrul a declarat că România exportă energie şi are o piaţă foarte dezvoltată, iar după punerea în funcţiune a reactoarelor nucleare 2, 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă România ar putea exporta un sfert din producţia de electricitate. "Anul 2007 este anul în care punem bazele independenţei energetice a României. Dacă vom realiza programul, adică punerea în funcţiune a reactoarelor nucleare şi strategia energetică până în 2015, România va putea fi total independentă şi ar putea fi unul dintre cei mai mari exportatori de energie din regiune", a arătat Vosganian.

Vosganian a mai precizat că România trebuie să finalizeze privatizarea distribuţiilor de electricitate şi a microhidrocentralelor şi trebuie începută privatizarea termocentralelor.

Parchetul Instanţei Supreme a anunţat, miercuri, că procurorii începerea urmăririi penale faţă de nouă învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. În perioada 2002-2003 învinuiţii s-au constituit într-o grupare având o structură suprapusă pe organigrama companiei Hidroelectrica.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close