Antena 3 CNN Politică Parlamentarii au primit măşti pentru a se proteja de gripa nouă (VIDEO)

Parlamentarii au primit măşti pentru a se proteja de gripa nouă (VIDEO)

Parlamentarii au primit măşti pentru a se proteja de gripa nouă (VIDEO)
Sursa foto: masti
04 Noi 2009   •   14:47

Şi parlamentarii se tem de gripa nouă. Printre senatori şi deputaţi s-au împărţit deja măşti de protecţie. Liderul PSD de Buzău, senatorul Ion Vasile a fost cel care a avut ideea de a împărţi măşti chirurgicale parlamentarilor prezenţi în sala de şedinţă, dar şi miniştrilor propuşi de către premierul desemnat Lucian Croitoru "ca un simbol şi o sugestie" adresate acestora că "este timpul să acţioneze mai ferm".

"Am folosit acest prilej în care toţi miniştrii erau în aula Parlamentului şi le-am oferit măşti ca un simbol şi o sugestie celor din Guvern că este timpul să acţioneze mai ferm", a explicat Ion Vasile.

Senatorul social-democrat a subliniat că demersul său nu are ca intenţie inducerea unei stări de panică în rândul populaţiei, ci reprezintă un gest "firesc", prin care atunci când există o situaţie specială sunt luate măsuri speciale.

"Le-am dat măşti, ca tot timpul să fie o sugestie, şi dacă e nevoie să le şi folosească, inclusiv în Parlament, unde suntem într-un spaţiu mare şi există risc", a explicat Ion Vasile.

Deputatul Claudiu Ţaga a afirmat, la rândul său, că masca îl ajută să se protejeze mai bine de gripa nouă. ?Aş purta-o fără niciun fel de probleme, masca de protecţie este foarte practică şi ne ajută, deşi se crează, aşa, un sindrom de panică, care cred că e aşa..., mulţi oameni răcesc, dar cred că imunitatea populaţiei a scăzut?, a spus deputatul liberal.

Ţaga a declarat că este răcit, dar preferă medicamentele clasice, precizând că de o săptămână ia în fiecare dimineaţă usturoi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1 parlament gripa noua
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close